Nieuws

Mega Sportfestival in Wildervank
“Samen in Beweging”2019_174_0429.JPG

Zaterdag had Wildervank de primeur met het eerste Mega Sportfestival “Samen in beweging”. Jong en oud heeft tijdens deze sport en spelmiddag meegedaan. Met het meedoen aan een estafette met 8 onderdelen van de verschillende sportverenigingen werd een gooi gedaan naar mooie prijzen.

Wethouder Henk Jan Schmaal heeft de middag met een estafetteloop geopend. Samen met deelnemers finishte hij onder een finishdoek, die hoog gehouden werd door Saskia Swieringa en Rita Lemminga van SV Atletiek Veendam.

Tijdens de prijsuitreikingen werden aan het eind van de middag cadeaubonnen. Beschikbaar gesteld door diverse sponsoren uit Veendam en Wildervank. De hoofdprijs was een ATB-fiets. Daarnaast hebben sponsoren financiële ondersteuning gegeven.

IMG_0029.jpg

De verenigingen SV Veendam Atletiek, TC Clias, SV Clias, HV Aeolus, Zwemvereniging THOR, Voetbal Wildervank, Scouting Veendam en Fysiotherapie Torenstraat hebben aan het Mega Sportfestival meegedaan. Het samenwerkingsverband is bedoeld om mensen in beweging te krijgen. En om te zorgen voor meer vertier in Wildervank.

Vorig jaar hebben de sportverenigingen aan de Rozenlaan gestaan tijdens de Zomerzondagmarkt. Ze kregen te weinig bezoek doordat de markt aan de Poststraat stond. Het voorstel was om het gezamenlijk met de ondernemersvereniging op het sportterrein te gaan organiseren. Voor dit jaar was het nog niet zover, maar de organisatie (waarin iemand van elke vereniging) wilde alvast het sportfestival gaan doen.

In de avonduren konden in een feesttent de voetjes van de vloer. Stichting tentfeest Wildervank heeft met muziek van de Esperando's, Danny Panadero en Peter Mans voor een mooie afsluiting gezorgd.