Sport

JS Viro winnaar 7e Zechstein Stratenvolleybal Toernooi



Winnaars Zechstein Stratenvolleybal Toernooi 2019.jpg

Afgelopen twee vrijdagen stond het Indoorcentrum in het teken van het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi. Deze 7e editie bestond uit een deelnemersveld van 250 volleyballers verdeeld over 21 teams.

Gedurende twee avonden gingen de teams de strijd aan om die felbegeerde titel en diverse andere leuke prijzen. Sportiviteit, saamhorigheid & gezelligheid staan jaarlijks centraal tijdens Stratenvolleybal Toernooi, en dat was ook deze editie weer het geval!

Na de voorronden op 17 mei zijn de teams ingedeeld in de zogeheten winnaars- of verliezerspoule. In beide poules zouden de nummers 1 t/m 3 in de prijzen vallen waar afgelopen vrijdag 24 mei daadwerkelijk om gestreden werd.

Spannende finales
Om 21:30 uur waren de poule wedstrijden gespeeld, en was bekend welke teams in de finale zouden staan. In de winnaarspoule waren dit JS Viro en Judoschool Veendam, in de verliezerspoule The Awkward Turtles en Flare. Om klokslag 22:00 uur mochten de team aantreden, waarna om 22:15 uur bekend was wie zich winnaar van de 7e editie van het Zechstein Stratenvolleybal mag noemen. In een spannende finale, omringd door veel toeschouwers wisten de heren en dames van JS Viro de titel in de wacht te slepen. In de verliezerspoule ging The Awkward Turtles met de beker aan de haal.

Spelen voor een goed doel
Jaarlijks doneert de organisatie van het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi een cheque aan een initiatief/goed doel. Dit jaar heeft men gekozen om de jeugdopleiding van de plaatselijke volleybalvereniging Flash Veendam te ondersteunen. Een deel van de inschrijfgelden in combinatie met de entree tijdens de finale avond leverde uiteindelijk een cheque van maar liefst €500,- euro op. Voorzitter Bjarne Schut kreeg deze tijdens de prijsuitreiking in de Sorghvliethal overhandigd door de organisatie.

Het bleef lang gezellig
Na afloop van beide speelavonden bleef het lang gezellig in het Indoorcentrum waar op 17 mei er een DJ langs kwam, waren het op 24 mei de mannen van Poar Neem’n die er gezamenlijk met de deelnemers en toeschouwers een feestje van maakten.

Volgend jaar zal het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi dan ook zeker weer plaats vinden. Binnenkort zal de organisatie hier een datum voor prikken.