Nieuws

Intocht Avondvierdaagse Wildervank
‘mooi dit te kunnen doen’IMG_3340.JPG

Organisator Sportfederatie Wildervank  kan weer terug zien op een mooie avondvierdaagse. De intocht donderdagavond heeft onder prachtige weersomstandigheden plaatsgevonden. Om en nabij 400 medaillelopers hebben aan deze 41e editie meegedaan. Met daarnaast ook de naar schatting 150 andere lopers, zoals ouders. De intocht werd muzikaal begeleid door de muziekkorpsen Volharding (fanfare en malletband) uit Ten Boer, Voorwaarts uit Veendam, en Laif uit Wagenborgen. Draaiorgel Zwarte Dorus strooide als laatste de muzikale noten uit.

IMG_3307.JPG

Alle scholen waren er weer bij aanwezig. De Sleutel, ’t Haimstee en de Westerschool met de ‘Wandelpiepers’ en ‘Overstekend wild’. En de sportverenigingen Thor, AEOLES en v.v. Wildervank.

Daarnaast liepen er losse kleine groepjes mee. Sommige met twee personen, andere met drie of vijf. Ze lopen op eigen gelegenheid in sport- of in schoolverband. Onderweg had Trijnie Hadders op de pauzeplekken weer voor de catering gezorgd.

IMG_3349.JPG

De Coop sponsorde ook dit jaar weer de avondvierdaagse in Wildervank. Woensdag hebben de vrijwilligers, bestaande uit de verkeersregelaars, mensen van de Wildervanckhal en de EHBO een rugzakje gekregen met daarin drinken en wat lekkers. Lida Pol heeft deze kort na de start aan de Apollolaan aan de deelnemers mogen uitreiken. Donderdag was de route van de intocht wat verlegt langs de supermarkt voor het uitreiken van een roos.

Wijk- en Buurtbeheer Wildervank draagt als sponsor ook een steentje bij, dat mede wordt ingezet bij de financiering van de muziekkorpsen. Lida Pot: “We zijn heel blij dat ze weer bij ons willen spelen.”

IMG_3317.JPG

Het verzamelen van de 5- en 10 kilometerlopers was weer aan de Wilgenlaan en de Goudenregenstraat. De straten liggen aan weerzijden van een kanaal. Alwaar de 5 kilometerlopers gemakkelijk met de 10 kilometerlopers kunnen samengevoegd. Met die van de scholen en die van de sportverenigingen achter elkaar aan.

Aan de hand van een lijst schuiven Lida Pol en Trijnie Hadders, samen met de vrijwilligers, “de hele boel weer in elkaar”. De intocht leidt verder door de straten oostelijk van het Oosterdiep en westelijk van het Westerdiep, tot het eindpunt bij de Wildervanckhal.

IMG_3345.JPG

Lida Pol: “Het is mooi dat we dit in ons dorp nog zo kunnen organiseren. Dat breed gedragen wordt. Het is leuk dat we dit nog kunnen doen in Wildervank. Je merkt ook dat het gewaardeerd wordt. Het is ook de eigenheid en de sfeer”.

“Een jongeman heeft tijdens de avondvierdaagse zijn vriendin in een rolstoel voor het grootste gedeelte op de 10 kilometer voortgeduwd. Hij vertelde het een prachtige en gezellige avondvierdaagse te vinden.”


   
Fotoalbum: