Nieuws

VoetbalQuiz XXL groot succes



VoetballQuiz XXL - Fotograaf Egbert Venema 2019-167_0014.JPG
Fotograaf Egbert Venema

Gedurende drie avonden kwamen zo’n 150 voetbalkenners bijeen voor de VoetbalQuiz XXL. Het deelnemersveld bestaande uit veelal voetbalkenners uit de provincie Groningen gingen in teams van 4 personen de strijd aan om mooie voetbalprijzen. Ook was er een team van buiten de provinciegrenzen afkomstig, namelijk helemaal vanuit Zwolle! Men kon zich online inschrijven voor één van de voorrondedagen in april, met als uiteindelijke doel om de finale te behalen die afgelopen zaterdag 18 mei plaats vond.

Tijdens voorrondeavonden op 19 en 21 april werd de voetbalkennis van de teams voor het eerst op de proef gesteld. De beste teams van beide avonden zouden uiteindelijk een ronde verder gaan, namelijk naar de finale! Gedurende de VoetbalQuiz XXL werden er 8 vragenronden behandeld, met ieder een eigen onderwerp. Denk hierbij aan vragen uit de vaderlandse competitie, Europese eindtoernooien, muziekvragen, buitenlandse voetbalcompetities, de vaderlandse voetbalgeschiedenis en een plaatjesronde. De deelnemers dienden dus over een brede voetbalkennis te beschikken wilde men een plekje in de finale weten te bemachtigen.

Vele mooie prijzen
Voor de nummers 1 t/m 6 had de organisatie diverse voetbalprijzen, met als hoofdprijs een Buitenlandse voetbalreis naar Borussia Dortmund voor 4 personen inclusief overnachting! Er werd dan ook behoorlijk fanatiek gespeeld door de teams, gezien deze fantastische hoofdprijs! Voor de nummers 2 t/m 5 waren er diverse binnenlandse voetbalarrangementen, namelijk een FC Groningen, FC Emmen en Vitesse Arnhem Arrangement. Verder ontving één van de 6 prijswinnaars het “VeendammerOpera” arrangement. Tot slot ging er ook één team naar huis met 4 tickets voor de Johan Cruijff Schaal 2019! De organisatie dankt diverse sponsoren voor het mede mogelijk maken van deze te gekke voetbalprijzen.

Razend spannende finale onder leiding van Henk de Haan
Tijdens de finale was de presentatie in handen van Oud profvoetballer Henk De Haan. Op zaterdag 18 mei jl. was aan hem de taak om de teams wederom van moeilijke vragen te voorzien, en dat is ook aardig gelukt. Tijdens de finale werd men wederom aan het denken gezet doormiddel van 8 vragenronden, bestaande uit ieder 10 vragen. Tussen de vragenronden door werden de tussenstanden genoemd, en wist men precies of er nog prijzen voor hun team in het verschiet lagen. Bovenin de ranglijst werd het stokje voortdurend gewisseld tussen de 4 hoogst geklasseerde teams. Na 80 vragen was bekend wie na deze nek aan nek race uiteindelijk met die felbegeerde hoofdprijs naar huis zou gaan! Op slechts ½ punt wist team “Bananen Flanke” de titel in de wacht te slepen ten koste van team “Sassuolo”. De plekken 3 t/m 6 werden ingevuld door de teams: Hangover 96 (3e), Zeefuik (4e) Het Andere Oranje (5e) Topbrands (6e)

Voor deze 1e editie van dit nieuw opgezette evenement ontving de organisatie veel complimenten uit het deelnemersveld. Ook hebben we iedereen gevraagd om met een kritische blik het geheel te bekijken, zodat mogelijke verbeterpunten er bij een eventuele volgende editie aangepast kunnen worden. Als organisatie kijken we dan ook terug op drie zeer geslaagde quizavonden van de VoetbalQuiz XXL 2019! Nogmaals dank aan alle deelnemers en sponsoren voor hun bijdrage aan dit nieuw opgezette evenement.