Sport

7e editie Zechstein Stratenvolleybal Toernooi van start



zechstein stratenvolleybal toernooi 2019 foto 1.jpg
Foto Peter Panneman

Vrijdag 17 mei is in het Indoorcentrum in Veendam de 7e editie van het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi van start gegaan! Om en nabij de 250 deelnemers gingen om 19:00 uur fanatiek van start tijdens de 1e avond van dit tweedaags volleybal evenement.

1e avond succesvol verlopen
Het jaarlijks terugkerende sportevenement kenmerkt zich door haar sportieve en laagdrempelige karakter. Daarnaast staat “Saamhorigheid & Gezelligheid” zowel tijdens als na afloop van de wedstrijden hoog in het vaandel bij de organisatie! “Dit was afgelopen vrijdag net zoals voorgaande jaren zeker weer het geval” aldus de organisatie.

Spannende & Sportieve wedstrijden
Tijdens de eerste speelavond zijn er in totaal 45 wedstrijden gespeeld, waarna bekend was welke teams er in de Winnaars- en Verliezers poule zouden komen op 24 mei. De twee hoogste geklasseerde teams per poule plus de beste nummers 3 komen uit in de zogeheten Winnaarspoule. De lager geklasseerde teams zullen de strijd aan gaan in de Verliezerspoule. Op 24 mei wordt er daadwerkelijk om de prijzen gestreden, waar in zowel de Winnaars- als de Verliezers poule de nummer 1, 2 en 3 in de prijzen zullen vallen.

Teams die aankomende vrijdag de strijd aan gaan om die felbegeerde titel:

  • Poule 1: Kiss My Ace (1e), Whateverton (2e)
  • Poule 2: BTW 5.0 (1e), De Toppers! (2e)
  • Poule 3: Judoschool Veendam (1e), Geem’t nog nait op (2e), JS-Viro (Beste 3e)
  • Poule 4: FeestFabriek (1e), Linho’s (2e), Poar Smashers 3.0 (Beste 3e)

Spelen voor een goed doel!
De traditie om jaarlijks een goed doel te ondersteunen is ook dit jaar voort gezet door de organisatie van het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi. Dit jaar doneert de organisatie voor ieder aangemeld team €10,- euro aan de jeugdopleiding van de plaatselijke volleybalbalvereniging Flash Veendam.

Afsluitende feestavond
Vrijdag 24 mei zal na afloop de prijsuitreiking plaats vinden op het podium in de Sorghvliethal. Tevens zullen hier optredens plaatsvinden van “Poar Neem’n On Tour” en DJ Dennis. De feestavond is ook toegankelijk voor toeschouwers en een ieder die zin heeft in een feestje! De entree bedraagt slechts €3,-, deelnemers hebben uiteraard gratis toegang.