Nieuws

Asperges steken en proeven
tijdens open dag Grol AspergesIMG_0023.jpg

Tijdens de open dag van Grol asperges afgelopen zaterdag stonden de deuren weer wagenwijd open. Bezoekers mochten niet alleen asperges proeven in Tripscompagnie, maar ook zelf gaan steken tijdens een demonstratie. Ook kinderen mochten dat ’s gaan proberen. Vervoer naar het 5 hectare groot aspergeveld was met een boerenkar met strobalen als zitplaatsen. In het bedrijfsgebouw kon men zien hoe “het witte goud” geschild en gesorteerd wordt.

IMG_0006.jpg

Op een kleine proeverij in samenwerking met restaurant de Gouden Zon, Alwijn slijterij & wijnen, Kaashuis Wrongel, Arkema Biologisch vlees, Koken & Wonen, Bakkerij Geertsema en Hotel Parkzicht was te genieten van allerlei gerechten met asperges. Er werd o.a. heerlijke soep geserveerd met gerookte zalm en groene asperges. En gebakken krieltjes met ham, peterselie en asperges.

IMG_0052.JPG

In de boerderijwinkel kan men vers van het land asperges vinden in diverse diktes, klassen en prijzen. Naast asperges worden ook aardappelen, eieren, sauzen, wijn en vers fruit verkocht. Verkoop van andere producten is in samenwerking met andere bedrijven uit de buurt.

IMG_0059.JPG

Het bedrijf verbouwd naast asperges op zo’n 150 Ha ook aardappelen, granen en bieten in eigen beheer.  In totaal worden er ongeveer 5 Ha asperges verbouwd. Het aspergeseizoen loopt van begin april, waar de asperges de eerste paar weken uit de tunnels komen, tot eind juni waar de asperges verder buiten gestoken worden. Zo'n 25 jaar geleden was Henk Grol met de teelt van asperges begonnen.

IMG_0035.jpg