Nieuws

Operettevereniging Veendam-Wildervank
tijdens Koopavondconcert goed ontvangenIMG_0161.jpg

Voor een goed gevuld foyer in vanBeresteyn heeft de Operettevereniging Veendam-Wildervank nostalgische melodieën ten gehore gebracht tijdens het Koopavondconcert. Onder leiding van dirigent Erik Kammenga heeft het koor en solisten naast operettemelodieën ook genres uit de wereld van musical en kleinkunst laten horen.

Al meer dan 60 jaar is de Operettevereniging Veendam-Wildervank een begrip in Veendam e.o. In al deze jaren heeft de vereniging prachtige operettes en musicals gebracht met een geweldige rolbezetting en met heel veel enthousiasme.

IMG_0113.jpg

Het naast de operette laten weerklinken van ook andere genres is een aanpak dat vorig jaar tijdens het Nieuwjaarsconcert geïntroduceerd werd. Naast het levendig en aantrekkelijk willen houden heeft men ook jongeren erbij willen betrekken. En met succes.

IMG_0071.jpg

Bestuurslid Alma Bakker is al sinds 2003 bij de operettevereniging betrokken. “Samen met onze regisseur Jan Houwing zijn we al een paar jaar met vernieuwing bezig. Deels zijn er jongere bijkomen vanuit de maatschappelijke MaS stage (een samenwerkingsverband met de Winkler Prins). Leerlingen zijn niet alleen achter de schermen behulpzaam, zoals bij het regelen van de rekwisieten en het decor. We hebben ook leerlingen met een meespeelrol in de operette.”

IMG_0065.jpg

“De meeste jongeren zijn vijftien jaar. Marco en Merel hebben met een MaS stage drie jaar geleden met ons meegedaan. Ze vonden het zo leuk dat ze lid zijn geworden. Jessica (sopraan) deed zeven jaar geleden via een maatschappelijke stage mee en is weer teruggekomen. Eén van de jongeren had zichzelf als solist aangemeld.”

IMG_0136.jpg

Thea zong een nummer uit de musical De Jantjes en Bas een lied uit de kleinkunst. Bas, die ook vorig jaar al via het Noorderpoort College bij de operettevereniging zong, gaat volgend jaar zijn stage doen. Operettevereniging Veendam-Wildervank is voor het Noorderpoord College in Groningen een erkend leerbedrijf geworden.


 
Fotoalbum: