Nieuws

Onthulling verhalenbank SportClub Veendam_MG_6832.jpg

In aanloop naar de voetbalopera ‘Veendammer Wind’ is woensdagavond de verhalenbank van SportClub Veendam onthuld. Het is de tweede bank in een serie van tien die speciaal zijn bestemd voor het nieuwe leer- en sportpark van de gemeente Veendam.

Voormalige enthousiaste supporters van de voetbalclub krijgen de eer deze bank te onthullen. Zij zijn bijna een jaar bezig geweest met het idee, het ontwerp en het aandragen van alle materialen. Het ontwerp is van Ronald Raaijmakers en Liesbeth Peters van Bureau Het Wilde Oosten en de bank is gemaakt in hun atelier in Winschoten.

_MG_6829.jpg

De verhalenbank is geheel naar de wens van de supporters ontworpen. De beelden vertellen het verhaal van het roemrijke verleden van de voetbalclub en laat veel herkenbare elementen zien. Tot en met voetbalopera ‘Veendammer Wind’ krijgt de verhalenbank een tijdelijke plek aan de oostzijde van het voetbalstadion aan de Langeleegte, nabij het fietspad.

Uniek in Nederland
Uiteindelijk worden tien verhalenbanken geplaatst langs de wandelroute in het leer- en sportpark. Nergens in ons land staan momenteel op zo’n beperkte ruimte tien mozaïeken verhalenbanken. Het project komt tot stand dankzij subsidies en donaties van verschillende instellingen en wordt door en voor inwoners van de gemeente Veendam en andere betrokkenen gerealiseerd.

_MG_6801.jpg

Het initiatief voor de serie van tien verhalenbanken komt van de  ’Veendammers van het Jaar 2016’, Henk Spelde en Mia van Selling. Samen met de genoemde ontwerpers vormen zij een projectgroep met Rudie Spitzen van Compaen Veendam en Frans Warntjes van Winkler Prins Veendam. 

Nog voor de zomervakantie wordt ook de derde bank onthuld. Deze gaat over de rijke historie van Veendam, mede gerealiseerd door een groep senioren. De volgende twee banken die in ontwikkeling zijn, gaan over ‘Wildervank-Borgercompagnie-Bareveld’ en over het voortgezet middelbaar beroepsonderwijs in Veendam.


Fotoalbum: