Regio

'Alles wat groeit en bloeit en ons steeds weer boeit'IMG_3671.JPG

Door Jacob Kuipers

'Alles wat groeit en bloeit en ons steeds weer boeit'.

Bovenstaande heeft betrekking op De Heemtuin in Muntendam. Het schitterende landschap is een oase van rust. Op zondag 12 mei was de eerste editie van de Natuurmarkt, georganiseerd door de Vrienden van De Heemtuin. “We zijn blij dat het weer zo goed is vandaag. En dat brengt heel veel mensen op de been. Ik merk dat ik heel veel contacten krijg met mensen. Wat ik ook heb gemerkt heb dat er veel oude bekenden langs komen die ik heel lang niet gezien heb”, zegt voorzitter Klaas Steenbergen van Vrienden van De Heemtuin.

IMG_3672.JPG

Wordt er ook nog veel veel verkocht? “Als ik naar mezelf kijk dan denk ik, ik heb nog aardig wat gekocht. Alle mensen die hier staan, staan hier allemaal pro Deo. Met die mevrouw, van Natuurlijk, die komt uit Bellingwolde en die staat hier met allerlei boeken en veel natuurartikelen. Het gaat niet eens om de verkoop zegt ze. Maar ze wil graag naamsbekendheid hebben”.

IMG_3685.JPG

Steenbergen: “De Heemtuin is nu een intergratiebedrijf gerund door Werkpro. Ze zitten eigenlijk in het Noorden en ze hebben allerlei projecten, waaronder kringloopwinkels, zorghotels en ze hebben hier deze heemtuin. En in Middelstum heb je de borg Eelsum. Die exploiteren zij ook".