Nieuws

Kunst-items op maat van Rosana Holscher
Schilderijen, moswanden en bloesembomen



IMG_0011.JPG

Rosana Holscher van ArtRosana maakt bijzondere kunst-items op maat; onder andere schilderijen, moswanden en bloesembomen. Zij schildert in diverse stijlen, aangepast aan ieder (kantoor)interieur, zowel abstract, realistisch, modern, als figuratief.

Holscher tekent al van kleins af aan. Ook maakte zij toen al huisjes van dozen, die ze beplakte met behang en inrichtte.

“Ik mocht al vroeg van mijn vader met echt gereedschap werken; boormachine, elektrische zaag, etc. Ik was erg nieuwsgierig, leerde graag van iedereen en was er altijd voor in om nieuwe dingen uit te proberen. Elf jaar geleden heb ik een schildercursus bij Adri Wolters in Noordbroek gevolgd. Daar heb ik geleerd welke verf, kwasten en doeken ik moest gebruiken. Men vond mijn werken mooi en ik werd regelmatig gevraagd om iets voor ze te schilderen. Dat gebeurde toen nog hobbymatig.”

IMG_0018.jpg

Daarnaast is Rosana bloesembomen gaan maken. “Die maak ik door zijden bloemen met verschillende technieken op echte takken te plaatsen, zodat het er uit komt te zien als echte bloesem.”

Bij het inrichten van huizen en bedrijven draait het allemaal om het creëren van een totaalplaatje. Toen de vraag naar haar kunst-items groter werd, was zij (naast haar huidige baan als salesintercedent bij MF Uitzendbureau) op 12 januari 2018 voor zichzelf begonnen.

“De naam ArtRosana heb ik voor mijn bedrijf gekozen omdat ik van kunst houd en alles wat ik maak met kunst te maken heeft. Ik vind heel veel dingen leuk om te doen en zeg daarom niet snel ‘nee’ tegen een opdracht. In overleg kan ik alles op maat en kleur maken. En tot nu toe lukt het altijd. Dan heb je echt iets unieks, wat speciaal voor jou gemaakt is en niemand anders heeft.”

IMG_0149.jpg

Bij ArtRosana kan men terecht voor schilderijen op maat, moswanden en moslogo’s, verkoop van zijdebloemen en zelfs meubels. Het onderdeel ‘ArtRosana BloesemdeLux’ van haar bedrijf verhuurt prachtige bloesemwanden en bloesembogen. Ideaal voor eenmalige evenementen, bijvoorbeeld bruiloften, babyshowers, verjaardagen, fotoshoots of openingen van bedrijven.

“Ik maak decoraties voor bedrijven en horeca, maar ook voor particulieren. Er wordt vaak gevraagd om extreme of expliciete dingen. Dat kan variëren van zijdebloemstukjes tot grote pronkstukken, zoals een bloesemboom van 2.30 meter. Het is maar net hoe men het wil hebben.”

Wie nieuwsgierig is geworden naar de kunst-items van Rosana, kan bijvoorbeeld naar Sushi- afhaalrestaurant ‘Hao2go’ aan de Reitdiephaven in Groningen gaan. Daar heeft zij verschillende werken hangen.

IMG_0100.jpg

“Ik begin altijd met een moodboard, dat is een visualisatie van het concept, idee, gedachte of gevoel. Bij ‘Hao2go’ had ik het idee gekregen om een plafonddecoratie te maken van bloesem. Een betonnen pilaar heb ik omgetoverd tot een boomstam, en aan het plafond siert een bloesemhemel van 2 à 3 meter.” 

Ook heeft Rosana in het afhaalrestaurant  een uithangbord ingebouwd in het kozijn. Het bord heeft zij voorzien van verlichting en bekleed met rendiermos. Dit is speciaal geprepareerd mos uit Noorwegen. Het mos is gemummificeerd en behoudt daardoor zijn structuur en groene kleur. Daarnaast is het ook nog brandwerend én goed voor de akoestiek in de ruimte.

“Voor aan de wand heb ik een groot abstract schilderij gemaakt, waarop zwarte sluierstaartvissen zijn te herkennen. Hier heb ik bladkoper in verwerkt, om het samen te brengen met de koperen accenten in het interieur.”

IMG_0046.JPG

Bij Centrum Mondzorg Veendam heeft Rosana als het ware haar eigen expositie. In iedere ruimte hangt een schilderij van haar. Er komen veel kinderen, dus de schilderijen zijn vrolijk en kleurrijk, zodat iedereen zich prettig in de ruimtes voelt.

Bij Hepro Kunststof Kozijnen in Zuidbroek heeft ze een moswand gemaakt van 15 vierkante meter, met in het midden het logo en naam. Als een puzzel is het mos met de hand aangebracht. Er zijn 35 dozen mos voor nodig geweest en het aanbrengen duurde een maand. 

Wat Rosana doet is heel divers. Alles kan op maat gemaakt worden en alles is bespreekbaar. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.art-Rosana.nl, Instagram: Rosana Holscher of Facebook: RosaPaints&Creations en ArtRosana BloesemdeLux.


 
Fotoalbum: