Succesvolle provinciale en noordelijke kampioenschappen voor tennisjeugd TC Veendam

De meivakantie stond voor 6 tennissers van TC Veendam in het teken van de Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) 2019 in Haren. Bij de meiden speelden Sascha Doornbosch, Carmen de Vries, Veerle Pronk, Emma Vos om het kampioenschap Meisjes Enkel (ME) Groen. Bij de jongens speelden Kris Houwing en Martijn Wessels om de titel bij Jongens Enkel (JE) Groen. In beide categorieën (ME groen en JE groen) waren 8 deelnemers afgevaardigd namens hun Groningse club om te strijden voor de provinciale titel.

Er volgenden vele spannende wedstrijden verdeeld over drie dagen. Helaas wisten Kris, Carmen en Veerle niet door te dringen tot de finales. Die finales werden op vrijdag 3 mei gespeeld. De jongens finale stond het eerst op de agenda. Martijn Wessels nam het op tegen Maurik van de Cruijs uit Haren. Helaas wist de Veendammer de wedstrijd niet naar zijn hand te zetten en werd de wedstrijd beslist met 4-2 en 4-1. Bij de meiden was vooraf al duidelijk dat er een Veendammer kampioen werd, aangezien Sascha Doornbosch en Emma Vos het tegen elkaar gingen opnemen. Sascha wist met 5-3 en 4-0 te winnen van Emma.

Kampioenschap van het Noorden, ook hier Veendammer successen
Alle finalisten mochten de volgende dag meedoen met de Masters Noord-Nederland – het kampioenschap van het Noorden. Hier namen de nummers 1 en 2 uit Groningen (ME en JE) het op tegen de nummers 1 en 2 uit Drenthe, Friesland en Overijssel. Wederom was het spannend. Sascha bereikte bij de meiden de finale en werd heel verdienstelijk tweede. Emma bereikte een mooie vierde plek. Bij de jongens kregen we een Groninger finale, een herhaling van de dag ervoor met ook nu een tweede plek voor Veendammer Martijn Wessels. Een prachtig resultaat met twee Veendammers op de tweede plaats bij het tenniskampioenschap van het Noorden.

Tennistrainer Michael Woldhuis: “Dat we met 6 spelers naar het PJK gingen was al super en dan ook nog eens drie Veendammers in de provinciale finale is een fantastisch resultaat. Prachtig ook dat deze drie zich zo goed staande hebben weten te houden op het masters toernooi tussen de andere finalisten uit Noord-Nederland. Ik ben een trotse trainer!”