Sport

Stichting Softbaldino haalt topsoftbalsters
naar het Noorden2013-07-09 13.32.13_resize.jpg

Op donderdag 9 mei zullen vele basisscholen in het Noordoosten van Nederland in de ban zijn van de softbalsport. Onder leiding van softbalinternational Dinet Oosting strijken topsoftbalsters en coaches neer op de verschillende locaties waar de softbalclinics worden gegeven.

Natuurlijk is de gemeente Veendam, die al jaren gebruik maakt van de faciliteiten van Softbaldino, een van deelnemers. Met meer dan 600 leerlingen zullen zij die dag op het complex van The Blokes aanwezig zijn om kennis te maken met de softbalsport. Maar ook de gemeenten Pekela, Midden Groningen, Stadskanaal en Tynaarlo hebben zich massaal aangemeld om de clinics te mogen volgen.

We vroegen Dinet Oosting naar haar bevindingen. “We zijn enorm blij met de grote deelname van de basisscholen. We hebben de clinics op een dag gepland, met een uitwijk naar 10 mei, maar zoals het nu lijkt, zullen we meerdere dagen nodig hebben om alle clinics te bemannen, omdat we op een dag niet aan zo’n 40 instructeurs/coaches kunnen komen. We doen ons best, maar zullen zeker moeten uitwijken naar andere dagen”

“Hoe was oorspronkelijk de opzet?” “Ik heb met de coaches van het Nederlandse team afgesproken dat we met het hele team naar het Noorden zouden gaan. Dat zijn zo’n 20 speelsters. Na overleg van mijn vader Cobus Oosting met de gemeentevertegenwoordigers/vakleerkrachten, bleken de aanmeldingen binnen te stromen. We zitten nu met een luxe probleem. Onze softbalsport is erg populair in de genoemde gemeenten en daar zijn we reuze blij mee, maar het lijkt erop dat we instructeurs te kort komen”.

“Wat gaan jullie doen?” “We gaan in overleg met de basisscholen om te kijken wanneer zij en wij ook kunnen. Het Nederlands team gaat binnenkort naar Texas in de verenigde staten om zich voor te bereiden op de belangrijke toernooien. Eerst het Europees kampioenschap, maar daarna het toernooi om de plaatsing voor de Olympische Spelen in 2020 in Japan. We hebben natuurlijk mensen achter de hand om de clinics op te vangen en dat gaan we uiteraard regelen. We hopen dan ook aan alle aanvragen van de scholen te kunnen voldoen. Voorlopig zal onze focus liggen op de 9e mei. En wellicht komen er nog dagen bij”.