Sport

Verslag V&Z Veendam - week 16V&Z_Veendam.png

Fc. Titanium kampioen derde klasse.

Met nog een week te gaan zijn bijna alle kampioenen bekent. Alleen nog de tweede klasse is het nog niet bekent en dat zal pas op de laatste speeldag zijn, want dan spelen Struners United en DWS/ Drukkerij Reinier v.d. Kooi nog om het kampioenschap. Verder zijn alle topscoorders zo goed als bekent.

Hoofdklasse
Vrijdagavond vond nog wel een verrassing plaats in de hoofdklasse waar SWO Veendam met 10-6 won van kampioen Galacticos en daar scoorde C.  van Dijk drie goals en zou hiermee de topscoorder zijn geweest, maar W.D. de Jonge scoorde er zeven en heeft net zoveel gescoord als van Dijk en daarom moet V&Z nog snel een beker erbij bestellen.

Eerste klasse
In de eerste klasse speelde Adam & Partners twee keer en verloor met 7-3 van Beste Hypothee en won met 4-3 van Clias/ v.d. Laan Verzekeringen en is bijna uitgeschakeld voor promotie waar ze ook niet opzitten te wachten en door dat Sandra’s Hairstudio met7-6 won van Pink Panthers is dit team nu samen met kampioen Smit Facility bijna zeker van promotie. Op 3 mei spelen de twee nog tegen elkaar en allen bij een grote nederlaag van Sandra’s Hairstudio zou dit nog kunnen veranderen.

Tweede klasse
De strijd om het kampioenschap in de tweede klasse gaat Struners United de laatste wedstrijd in met twee punten voorsprong en een beter doelsaldo en heeft aan een punt genoeg om zich kampioen te noemen. Dit kwam tot stand door de nederlaag van DWS/v.d. Kooi leed tegen By Kielman. In deze wedstrijd die rood gekleurd werd door de vele rode kaarten die er vielen in deze wedstrijd. DWS liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en toen DWS de 4-3 maakte ging heet helemaal mis. Een speler van DWS wilde de bal snel weer in het midden hebben en duwde en schopte de doelman van By Kielman die de bal in zijn handen en de reactie van de doelman was dat hij ook ging trappen en dat zag de scheidsrechter en stuurde deze weg met rood en de speler van DWS had geluk dat dit niet werd gezien. Toen begon het schelden tegen de scheidsrechter waarna hij ook een speler van DWS rood gaf en ook de coach van DWS en By Kielman werden weggestuurd met rood. De wedstrijd werd hervat en kreeg een speler van DWS een gele kaart en deze ging rechtstreeks naar de kleedkamer en kreeg ook daar zijn tweede gele kaart en dus ook rood. Dit is al met al voor de wedstrijd van komende vrijdag een aderlating voor DWS. Essity Operations – Slagerij K. Nieland werd 4-9, Buurke Bestrating – Veendam Fanatics werd 0-4 en Statusbar – Euro Mail werd 1-5.

Derde klasse
In de derde klasse werd Fc. Titanium kampioen door met 4-5 GHV/ Vastgoed Partner. Fc. Titanium had zelfs supporters uit Amsterdam die ook wel weer eens een kampioenschap willen meemaken nu het Ajax al een aantal jaren niet is gelukt en bij Fc. Titanium spelen een paar rasechte Amsterdammers. Het werd een moeizame overwinning, maar wel verdient en dat het moeilijk zou worden was ook wel te verwachten, want Taxi Molijn had de tegenstander nogal wat bier beloofd. Henk Greving van Fc. Titanium stopt als speler door veel blessure leed en doet dat toch nog met een kampioenschap. Verdere uitslagen zijn: Drenth Installatie Techniek – Kamst 49 ers 3-8,Avebe –CGKV de Kandelaar werd 1-7.

Van het bestuur
Nieuwe teams kunnen zich inschrijven en de teams die gaan stoppen hadden dit al moeten doen en zullen de borg niet terug krijgen. We streven ernaar dat we in elke poule minimaal 10 teams krijgen en misschien kunnen w weer een vierde klasse erbij krijgen. Volgende week woensdag en vrijdag is er nog zaalvoetbal in Veendam en dan vrijdag de grote finale van de beker en daarna de prijs uitreiking en waarschijnlijk zal dan ook V&Z/ Topbrands de vlag kunnen hijsen als men wint van Omlandia.

Alle prijs winnaars ziet het bestuur graag hun prijs in ontvangst nemen en daarna is het feest in Sportcafe Sportplein.