Nieuws

Derde en vernieuwde editie Lutje Passion
in Veendam met passiespel



IMG_0099.jpg

Donderdag is een vernieuwde Luttje Passion gelopen in Veendam. Het thema was; Je bent niet alleen. Om 18.30 uur was het Museumplein de plek van verzamelen, vanwaar om 19 uur de processie startte met een groot wit kruis door het centrum van Veendam. The Passion is een passiespel over de laatste uren van Jezus leven en Zijn opstanding uit de dood. "Iedereen kan echt aansluiten en meedoen", aldus Van Deest.

Vernieuwend dit jaar aan de Lutje Passion was het meenemen van de deelnemers in het verhaal van de lijdensweg van Christus. Om aan deze derde editie een extra dimensie te geven. Een verrassing waar de kruisdragers vooraf niet van op de hoogte waren gesteld.

IMG_0233.jpg

Voor het eerst werd onderweg op drie verschillende plekken een passiespel door acteurs opgevoerd. Judas werd verbeeld die vertelde dat hij spijt heeft van zijn verloochening. Twee Romeinse soldaten liepen met “bebloede kleden”. Een zanger zong het prachtige lied ‘Wit licht’ van Marco Borsato. En uiteindelijk Maria die aan de apostelen verteld dat Jezus misschien is opgestaan.”

IMG_0199.jpg

“Het is de grote vraag. Wij geloven erin, maar de mensen moeten zelf weten wat ze er van vinden. Daar zijn ze vrij in”. Maikel-Owen was heel blij met de uitvoering. “Er is veel aandacht aan besteed (ook aan de mooie kostuums). De voorbereidingen was gewoon in huiselijke kring.”

IMG_0244.jpg

Aan deze processie hebben 150 mensen meegedaan. In verband met de herinrichting van het Veenlustplein was de route anders dan voorgaande jaren. Tijdens de processie van 45 minuten over de 1,8 kilometer is vijf keer van kruisdragers gewisseld.

Na de processie werd niet zoals andere jaren gezamenlijk live naar The Passion gekeken, dat dit jaar vanuit Dordrecht werd uitgezonden. “Veel mensen kijken dit graag in huiselijke kring en dat wilden we graag ondersteunen.”


 
Fotoalbum: