Nieuws

Dynamisch optreden van gemengd Popkoor Funism
in Margaretha Hardenberg CultuurcentrumIMG_0058.jpg

Het Popkoor Funism uit Veendam heeft zaterdag in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum voor een volle zaal haar voorjaarsconcert gegeven. Funism is een enthousiast gemengd koor van 35 leden. Van oorsprong kwamen de leden vooral uit Veendam, tegenwoordig komen de leden uit de hele provincie Groningen (en zelfs uit Drenthe) om te zingen.

Zij zingen popmuziek in de breedste zin van het woord. Het repertoire bestaat uit de nieuwste toppers en gouwe ouwen, gezongen in de Engelse en in de Nederlandse taal. Het publiek genoot van een avondvullend programma.

IMG_0100.jpg

Het koor wordt geleidt door de muzikale multitalent Ninke Ballema. De nummers die ten gehore worden gebracht zijn gearrangeerd door Ninke en allemaal meerstemmig gezongen. Ook het afgelopen seizoen heeft het koor weer een aantal nieuwe nummers ingestudeerd. Door elk seizoen een aantal nieuwe nummers toe te voegen aan het toch al gevarieerde repertoire houdt het koor het voor haar eigen publiek altijd weer verrassend. Om de stemmen goed tot hun recht te laten komen treden zij uitsluitend op zonder teksten onder hun neus.

IMG_0124.jpg

Ninke Ballema is al 9 jaar de dirigent van het koor. Aanvankelijk zou ze haar voorganger Phil van Eelen enkele jaren vervangen die op wereldreis was gegaan voor drie jaar. Maar hij is in Australië blijven wonen. Ninke leidt ook de koren Brokekoor uit Westerbroek en Juicy Lake uit Sappemeer.

IMG_0176.jpg

Ninke is tevens de begeleidende pianiste. De zanger-gitarist Krzysztof Groen ging ook een aantal nummers begeleiden. Tijdens de inloop en de pauze trad hij als solo-muzikant op. Zijn inspiratie heeft hij uit de countrymuziek gehaald. Zijn vader draaide deze regelmatig.

IMG_0076.jpg

Met het Voorjaarsconcert al voor de zevende keer in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum is het inmiddels een traditie. Na de renovatie waren zij het eerste koor dat er een optreden gaf. Voor het voorjaarsconcert vinden speciaal op de woensdag- en de vrijdagavond ook de repetities in het Cultuurcentrum plaats. Waarbij de beheerder Harry Hartsema hun steun en toeverlaat is. Voor de pauze zong het Popkoor Funism speciaal voor Harry het nummer ‘Somebody to Love’ van Queen. Waarop een daverend applaus opklonk.

IMG_0059.jpg

Het koor repeteert normaliter op de woensdagavond in het verenigingsgebouw van de hervormde gemeente aan de Nieuweweg 2 in Muntendam. 

Het koor wil er graag nog twee of drie mannen bij hebben. Mensen die geïnteresseerd zijn in het koor kunnen meer informatie vinden op hun website: www.funism.nl

IMG_0138.jpg