Sport

Veendam 1894 (zon) had geen kind aan Amacitia VMC



IMG_3343A.JPG

Door Jacob Kuipers

Veendam 1894 (zon) moest zondag 14 april in eigen huis de competitiewedstrijd spelen tegen 'rodelantaarndrager' Amicitia VMC. Het werd een afgetekende zege van 5-0 voor de Langeleegte bewoners. Boufarra: "De wedstrijd was niet bijzonder, we hadden dit nodig natuurlijk. We hebben de nul gehouden en drie punten gepakt. Deze wedstrijd mag geen naam hebben, het ging nergens over. Ik denk dat we wel 20 kansen hebben gecreëerd. Dat... je dan nog 5 goals maakt, ok". Nee, Veendam had geen 'kind' aan Amicitia.

Veendam kwam op een 1-0 voorsprong door Jesper Bijl.

Vervolgens moest de Veendam-goaly alles uit zijn ranke lijf halen om een tegentreffer te voorkomen. Maar na een half uur spelen liet Marnix Kolder zien dat hij nog onmisbaar is voor Veendam. Kolder liet een gevaarlijk schot van zijn voet vertrekken dat net de juiste richting miste. 'Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee', is een gezegde. Enige tijd later haalde Kolder zijn gram en aan de linkerkant van het veld schoot hij beheerst in en zette zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.

De tweede part was nog maar net een minuut oud of het was weer die dekselse Kolder, die aan de linkerkant een 'vuurpijl' losliet die helaas voor Veendam hoogover de lat 'suisde'. Maar na een half uur spelen in de tweede part was het Winston de Jonge die beheerst de 3-0 binnen schoot. Verder schoot Marnix Kolder ook nog tegen de lat. Maar dat was uitstel van executie want vervolgens tekende Yilmas voor de vierde treffer: 4-0. De vijfde goal was een strafschop en Marnix Kolder liet het net voor de vijfde keer 'bollen'.