Nieuws

Maxima Veendam jubileertlustrum1.JPG

Maxima bestaat 5 jaar en is als modehuis voor minima een vaste waarde geworden in Veendam. Reden voor een feestje?

Feit is wel dat elk seizoen een kleine duizend mensen gebruik maakt van de gratis kledinghulp omdat ze te weinig te besteden hebben. En dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. Tegelijkertijd is het ook zo dat onze vrijwilligers al 5 jaar lang hun uiterste best doen om te zorgen dat alle cliënten qua kleding en verschijning mee kunnen doen in de samenleving en zich zekerder kunnen voelen. Dat hebben we vol trots en tevredenheid toch maar gevierd.

We bezochten het Veenkoloniaal Museum, kregen een rondleiding van directeur Hendrik Hachmer, ontvingen een boekje over de herkomst van de straatnamen in de veenkoloniën en kregen een potje streeklekkers. In Grandcafe vanBeresteyn blikten we terug op hoe het Maxima en ons is vergaan in die 5 jaar. Wat in 2014 startte als kledingbank in een leegstaande fabrieksruimte is nu uitgegroeid tot een stijlvol modehuis met kwaliteitskleding en als vertrouwenszaak voor inwoners met een laag inkomen.

Bij een hapje en een drankje beloven de vrijwilligers Maxima opnieuw hun inzet voor de komende jaren. “Echt groot feest wordt het pas als we onze opheffing vieren, omdat er geen huishoudens meer zijn die te weinig geld hebben om zich goed te kleden”, besluit voorzitter Ter Steege. Als jubileumactie mogen de klanten nog de hele maand april extra kleding uitzoeken.