112

Tweede plaats voor Brandweer Veendam tijdens provinciale vaardigheidstoetsen Winschoten20190412_2.JPG

Tekst Michael Huising.  Foto's Marcel Klip ( 112hoogezand.nl )

Afgelopen zaterdag heeft brandweer Veendam deelgenomen op de 112 baan van de provinciale vaardigheidstoetsen van het ABWC. Brandweer Winschoten had dit jaar de organisatie hiervan op zich genomen.

20190412_12.JPG

Het scenario waar de ploegen mee te maken kregen betrof een ongeval met een voertuig. Het voertuig botste  tegen een muur omdat de bestuurder het gas intrapte i.p.v. de rem. Hierbij kwam een persoon tussen de auto en de muur terecht. Het voertuig bleef vervolgens op een boomstronk hangen en was onstabiel waardoor de bestuurder niet durfde uit te stappen. Tot overmaat van ramp was aan de andere kant van de muur een medewerker van een voegbedrijf bezig om de kwaliteit van de voegen van de kerkmuur te controleren, deze schrok van het ongeval en viel van de steiger waar op hij bezig was. 4,5 meter lager werd zijn been gespietst door een stang die uit de grond stak.

20190412_13.JPG

Acht korpsen gingen de strijd aan om het ongeval op een zo juist mogelijk manier op te lossen. Brandweer Veendam mocht in de ochtend als tweede ploeg aantreden. Na een lange dag werd ’s avonds de uitslag bekend gemaakt in de brandweerkazerne van Winschoten. Hier bleek dat Veendam het goed had gedaan en een 2e plaats heeft behaald. Naast de 2e plaats werd de aanvalsploeg van het team ook nog eens de beste van de dag. Al met al een geslaagde wedstrijd.

20190412_1.JPG

Door de 2e plek mogen ze 25 mei a.s. deelnemen aan de gewestelijke wedstrijden in Bedum.  Brandweer Hoogezand werd 1e en Scheemda 3e . Ook zij gaan door naar de gewestelijke wedstrijd in Bedum.


 
Fotoalbum: