Sport

Verslag V&Z Veendam - week 15V&Z_Veendam.png

Galacticos eerste kampioen van het seizoen.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse is Galacticos de kampioen geworden. Zelf won het maandag met 9-2 JS-Viro en vrijdag verloor naaste concurrent Draaijer Schilders met 7-2 van SWO Veendam. Bij JS-Viro scoorde Q. Smalbil in eigen doel en hij had voorspelt dat hij ging scoren en deed dat dan ook met een geweldige goal, maar helaas in eigen doel. De spanning in de hoofdklasse zit er nu nog in wie er topscorer gaat worden. Op 3 mei spelen Galacticos en Draaijer Schilders nog de bekerfinale en daar kan Draaijer dan revanche nemen. Fc. Titanium speelt tegen Adam & Partners om de derde plaats.

Eerste klasse
Riklis Karto Hair – Freko Kozijnen werd 0-8. Sportplein – Smit Facility werd in de eerste klasse 2-3 en daarmee lijkt Smit Facility kampioen te worden. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Smit vijf punten meer dan Adam & Partners dat won met 9-7 van Sandra’s Hair Studio dat hierdoor promotie zo goed als misloopt. Alleen als er teams gaan stoppen zal Sandra’s Hair Studio ook nog promoveren, want wij als bestuur willen zeker ook in de hoofdklasse tien teams hebben. Topscorer in deze klasse lijkt van Son te gaan worden. Yong Classics – Pink Panthers werd 5-5 en scoorde P. Mans er vier voor Yong Classics.

Tweede klasse
In de tweede klasse wonnen beide koplopers, maar Struners United won reglementair met 5-0 van euro Mail, omdat dit team geen team bij elkaar kon krijgen wat weer vervelend is voor de topscorer van dit team, want hij kreeg nu geen kans om te scoren. DWS/ v.d Kooi won 14-4 van Afterbeat en daar maakte ter Veer er vijf van en Kasto die nu bovenaan staat scoorde er vier. Afterbeat verloor ook deze week nog van By Kielman met 5-2 en Buurke Bestrating – Gadero werd 1-3 en Stienstra maakt alle drie de goals voor Gadero.

Derde klasse
In de derde klasse gaat het kampioenschap tussen Taxi Molijn dat met 0-0 gelijk speelde tegen Avebe en Fc. Titanium dat een wedstrijd minder heeft gespeeld en twee punten minder heeft en komende woensdag moeten beide teams spelen. GHV/Vastgoed Partner dat ook lang meedeed om het kampioenschap, maar de laatste tijd nog al wat punten liet liggen en deze week ook verloor van Kamst 49 ‘ers met 8-2. Drenth Installatie Techniek – V&Z Team werd 2-5 en Faber & Faber verloor met 2-4 van The Jagger Casino en CGKV de Kandelaar – v.d. Laan Verzekeringen wer 7-9 en voor v.d. Laan Verzekeringen scoorde J. Dekker zeven keer. Hier is Kohodadad tot nu toe de topscorer, maar de geruchten gaan dat deze speler is gestopt en hij dan ook niet de prijs zal ontvangen.

Laatste seizoen avond 
Op 3 mei is de laatste avond van dit seizoen en daar wordt in de Parkstadhal de bekerwedstrijden gespeeld en tussen de wedstrijd om de derde plaats en de finale speelt nog V&Z/Topbrands die kampioen zijn in de derde klasse en dit team slaat waarschijnlijk de tweede klasse over en komen dan volgend seizoen spelen in de eerste klasse. In de Sorghvliethal zal waarschijnlijk nog gespeeld worden om het kampioenschap in de eerste en tweede klasse. Na alle spanning van die avond zal tegen 10.00 uur de prijsuitreiking volgen en dan hoopt het bestuur dat ook iedereen die een prijs heeft gewonnen aanwezig is. Ook wil ik graag nog vertellen dat men de formulieren goed moet invullen, want dat scheelt boetes.