Nieuws

Samenwerking Tandartsenpraktijk Van der Wal met UMCGIMG_0006.jpg

Vanaf 1 maart 2019 is er een samenwerking tussen de opleiding Tandheelkunde van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) en de tandartsenpraktijk Van der Wal aan de Prins Bernardlaan te Veendam.

In de nieuw ingerichte vijfde spreekkamer van de praktijk worden junior tandartsen van de opleiding tandheelkunde de laatste kneepjes van het vak geleerd. Zowel tandarts Van der Wal als tandarts Cordeiro zal zijn ervaring doorgeven aan de jonge tandartsen.

De junior tandartsen kunnen alle noodzakelijke behandelingen uitvoeren en hier extra ervaring in opdoen. Patiënten die door hen worden behandeld hebben als voordeel dat er bijna geen kosten worden berekend.

Angstige patiënten en patiënten met beperkte financiële middelen worden hierdoor in staat gesteld om professionele tandheelkundige hulp te krijgen. Aan patiënten met financiële problemen kunnen min of meer bijna gratis behandelingen worden aangeboden.

IMG_0024.JPG     

Tandarts Van der Wal hoopt ook dat deze tandartsen in de toekomst in Veendam blijven werken om het tekort aan tandartsen op deze manier op te vangen.

Roelof van de Riet en Annelies de Roo zijn bijna afgestudeerde tandartsen die nog twee tot zes maanden moeten studeren. En als laatste onderdeel de algemene practicus van de algemene tandarts moeten leren. Zoals het samenwerken met de assistentes en het maken van vervolgafspraken.

Van der Wal: “In principe kunnen ze alle behandelingen uitvoeren. Wij beoordelen de behandelingen en geven soms nog wat tips. We hebben nu een opleidende functie erbij. Gisteren heeft collega Cordeiro een zenuwbehandeling begeleid, meer zijn expertise. En bij andere projecten begeleidt ik weer. De tandopleidingen in Groningen staat heel hoog aangeschreven. Roelof en Annelies zijn nu een maand in de praktijk aan het werk en ze doen het fantastisch.”

IMG_0039.JPG