Nieuws

Echtpaar Kruijer-Hoving Veendam 60 jaar getrouwd



IMG_0002.JPG

Door Bert Woltjes

Woensdag 10 april was het echtpaar Arend Kruijer (84) en Truida Kruijer-Hoving (85) 60 jaar getrouwd. Burgemeester Sipke Swierstra kwam vergezeld van een grote bos bloemen het echtpaar feliciteren.

Het echtpaar ontmoette elkaar tijdens een dansavond in het Sprookjeshof in Zuidlaren.

IMG_0005.JPG

Dhr. Kruijer is een van de 5 zonen van boomkwekerij Kruijer uit Sappemeer. Maar Dhr. Kruijer belandde zelf niet in het bedrijf van zijn vader, maar ging werken bij de belastingdienst. Eerst in Hoogezand, maar later in Leeuwarden (waar men ook 4 jaar woonde) en daarna in 1972 naar Veendam, eerst aan de Langeleegte en later de Grote Vaartlaan woonde en sinds 1996 op het huidig adres aan de Zerkhouwerstraat. 

Mevr. Kruijer-Hoving is geboren op een boerderij in Eexterveen en werkte een aantal jaren mee op het land van haar vader. Nu haar huwelijk werkte ze thuis in de huishouding en zorgde ze voor de inmiddels 2 kinderen (een zoon en een dochter). Het echtpaar kreeg ook nog 4 kleinkinderen.

IMG_0009.JPG

De beide echtelieden hoeven zich niet te vervelen want alle 2 zitten ze ruim in de hobby`s. Dhr. Kruijer mag graag tuinieren en vissen en is verder nog lid van een kegelclub. Mevr. Kruijer houdt van volksdansen, borduren en is lid van zangclub DoReMi. Verder gaat ze bijna elke morgen zwemmen.