Regio

Donateursconcert De Scheepsjoagers met De Vrolijke Noot
voor volle zaal met 650 mensenIMG_0444.JPG

Zaterdag heeft in de Menterne het donateursconcert van De Scheepsjoagers in een nieuwe opzet plaatsgevonden. Voor de eerste keer heeft het shantykoor in het tweede blok samen gezongen met het vrouwenkoor De Vrolijke Noot, eveneens uit Muntendam. Zo’n 650 man publiek genoot van een gemengd koor met zo'n 120 personen met zeer divers repertoire op het podium. In dit tweede blok zongen de beide koren ook elk apart. Gezamenlijk werden er ook shantyliederen gezongen.

IMG_0464.JPG

Het eerste en derde blok was als vanouds, waarbij in de derde het plubliek ook mee kon zingen. Voor donateurs is het concert gratis bij te wonen. Voor niet-donateurs was de toegangsprijs 8 euro.   

In de aankleding komen geen grote decorstukken meer voor. “We hebben niet meer die jonge mensen die overal bovenin klommen voor het opbouwen”, legt voorzitter Koos Brouwer uit. Het wordt nu door een nieuwe professionele belichtingsopbouw ingevuld.

IMG_0497.JPG

De Scheepsjoagers bestaat inmiddels bijna 30 jaar. En staat het shantykoor inmiddels al 15 jaar onder leiding van dirigent Nico Dijkhuizen.

Het oprichten van het vrouwenkoor was op initiatief van Nico Dijhuizen. Het lukte hem om 60 enthousiaste vrouwen bij elkaar te krijgen, waarmee het vrouwenkoor ‘De Vrolijke Noot’ een feit werd. Onder leiding van dirigent Nico is in korte tijd een gezellige sfeer in het koor ontstaan met verrassende zangkwaliteiten. Dit is goed terug te horen in de muziek. Het koor zing driestemmige shanty’s, evergreens en Groninger liederen.

IMG_0395.JPG

“Voor het gezamenlijk optreden van beide koren laat de dirigent het dameskoor iets lager zingen, en het mannenkoor iets hoger. Dat resulteert in een heel mooie klank. Samen een breed repertoire zingen biedt meer mogelijkheden. We kunnen heel snel iets samen doen doordat de dirigent dezelfde manier van werken heeft.”


  
Fotoalbum: