Sport

Verslag V&Z Veendam - week 14V&Z_Veendam.png

In alle klassen nog spanning wie er kampioen gaat worden.

V&Z/Topbrands
V&Z/Topbrands heeft de bekerfinale verloren van Emmeloord na strachoppen. Onder grote belangstelling verliep de wedstrijd goed voor V&Z/Topbrands. Na een 2-0 voorsprong ging het mis en scoorde Emmeloord drie keer en moest V&Z/Topbrands aan de bak en scoorde Uuldriks de 3-3 en moesten er strafschoppen worden genomen en deze werden een voor een benut tot dat de doelman van V&Z/Topbrands miste en Emmeloord de beker in ontvangst mocht nemen. Beide teams hadden veel supporters meegenomen. In de bekercompetitie van V&Z won Galacticos met 10-4 van Fc. Titanium en Draaijer Schilders won met 4-2 van Adam & Partners en spelen Galacticos en Draaijer Schilders de finale op 3 mei en Fc. Titanium speelt om de derde plaats tegen Adam & Partners.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse speelde JS-Viro zich veilig door met 3-3 gelijk te spelen tegen Prins Elektro, want uit deze klasse degradeert maar een team. Freko Kozijnen – Gervas Futsal werd 6-8 en P. Piening scoorde er zes van de acht.

Eerste klasse
Smit Facility lijkt kampioen te worden in de eerste klasse en Sandra’s Hair Studio en Adam & Partners hebben ook nog kans, maar zoals het nu lijkt gaan deze twee teams strijden om de tweede plaats. Smit Facility won met 9-1 van Autobedrijf smid Meeden en heeft vijf punten voorsprong op de achtervolgers, maar Sandra’s Hairstudio speelde een wedstrijd minder. Kruit en Kramer dat tot de kerst onderin stond is net als alle andere jaren na de kerst aan een op mars begonnen en deze week werd er twee keer gewonnen. Woensdag won Kruit en Kramer met 6-4 van Clias/v.d. Laan Verzekeringen en vrijdag werd Pink Panthers met 7-5 verslagen en in beide wedstrijden was Van der Wiel de man van de wedstrijd door in beide wedstrijden vier keer te scoren. Yong Classics – Beste Hypotheek werd 6-8.0

Tweede klasse
In de tweede klasse zal op 3 mei waarschijnlijk pas de kampioen bekent worden, want dan spelen DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi en Struners United nog tegen elkaar. Beide teams wonnen hun wedstrijd en blijft DWS een punt voorsprong houden op Struners United. DWs/v.d. Kooi won met 10-2 van Statusbar en scoorde ter Veer vijf van de tien en Buurke Bestrating – Struners United werd 2-6. Veendam Fanatics – Slagerij K. Nieland werd 2-10 en scoorde M. Hager er vijf. Afterbeat speelde deze week ook twee wedstrijden en verloor van Essity Operations met 5-4 en won vrijdag met 5-4 van Euro Mail en heeft nog een kleine kans om degradatie te ontlopen. Taxi Molijn heeft zich herstelt van de nederlaag van vorige week, want nu werd en gewonnen van Drenth Installatie Techniek met 5-1 en heeft nog steeds de beste papieren om kampioen te worden, maar ook Fc. Titanium heeft nog een kans, want staat een punt achter en GHV/Vastgoed Partner dat met 3-1 won van van v.d. Laan Verzekeringen heeft nog de kans om te promoveren, want het kampioenschap zal moeilijk worden. Avebe won met 7-1 van Kamst 49 ers en Kamst liet merken dat de scheidsrechter niet al te best was in hun ogen. Faber & Faber – Kleine Panda werd 3-10 en Hut scoorde er vijf en wat zou het voor Drieborg leuk zijn als hij dat ook eens op het veld deed voor Drieborg. V&Z Team won met 7-2 van The Jagger Casino en staat na een slecht begin nu inmiddels in de middenmoot.

Op 3 mei is de laatste avond van dit seizoen en zullen alle kampioenen en topscoorders hun prijs in ontvangst mogen nemen en ook de fairplay wordt dan uitgereikt en momenteel komen daar nog vier teams voorin aanmerking. Dit zijn teams zonder strafminuten en ook hadden deze teams elke keer een lijn en coach. Dit seizoen is er geen prijs voor algehele topscoorder, want er zit teveel verschil in de wedstrijden.