Nieuws

Open Huis Praktijkschool van Winkler Prins sloeg goed aan



IMG_0049.JPG

Woensdag stonden letterlijk de deuren van de Praktijkschool Winkler Prins open aan de Jan Salwaplein voor de ouders/verzorgers. En voor de leerlingen uit groep 8 die het advies hadden gekregen om de Praktijkschool te gaan doen. Zij maakten kennis met de school en met de docenten. En ze zagen leerlingen werken aan hun projecten.

Op de praktijkschool worden voornamelijk praktische vakken gegeven. Zoals groenvoorziening, hout en bouw, metaal, techniek, schilderen, schoonmaak, horeca en gezondheidszorg. Docenten gaven uitleg over de verschillende vakken, en kon men met vragen over de school bij hen terecht.

Ouders/verzorgers kregen informatie over wat er belangrijk is voor de ontwikkeling van hun kind, zoals stagebegeleiding, werkervaringsprojecten en buitenschoolse activiteiten.

In de keuken van de kantine hadden leerlingen lekkere zelfgemaakte hapjes gepresenteerd. En was er koffie, thee en frisdrank. Er kon een goede indruk worden verkregen van de Winkler Prins Praktijkschool. Die in 2018 van het Ministerie van Onderwijs het predicaat ‘Excellente School’ mocht ontvangen.

Het behalen van certificaten wordt ook gegeven, bijvoorbeeld voor VCA en heftruck. Daarnaast zijn er lascertificaten te behalen voor erkende diploma’s. “We hebben 19 leerlingen in opleiding die op 5 juni examen gaan doen voor hun lasdiploma’s van verschillende niveaus”, vertelt metaaldocent Albert ten Cate. “We hebben 3 of 4 leerlingen die al lasdiploma’s hebben.”

De laatstejaars  leerlingen Nick en Tim (beiden 18) gaan woensdag naar Rotterdam voor de Nederlandse laswedstrijden voor het VMBO. Voor hun werkstuk gaan ze metalen tuinkachels maken. Het ontwerp is voor iedere school in Nederland gelijk. Nick gaat het MAG-lassen doen en Tim het MIG-lassen. Op de praktijkschool hadden ze al flink geoefend. Tijdens het open huis waren er verschillende modellen te bewonderen. Voor de school was een exemplaar met brandende  houtblokken in gebruik.