Nieuws

Special Olympiërs Chris Kuiper en Bart Hol gehuldigd



DSC_8672.JPG

Vrijdagmiddag zette de gemeenten Veendam en Midden-Groningen de zwemmers Chris Kuiper (Veendam) en Bart Hol (Muntendam) in het zonnetje. Beide sporters deden mee aan de Special Olympics World Games 2019, voor sporters met een verstandelijke beperking, die van 14 t/m 21 maart werden gehouden in Abu Dhabi. Daar wisten zij meerdere medailles te winnen.

Special Olympics
Van 14 t/m 21 maart 2019 streden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Team NL deed met 64 sporters mee op dit wereldpodium.  De zwemmers Chris Kuiper en Bart Hol kwamen in actie in het grote Hamdan Sport Complex in Dubai dat in 2010 gebouwd werd om daarna ingewijd te worden met het Wereldkampioenschap zwemmen korte baan.

DSC_8701.JPG

Chris Kuiper
De 31-jarige Chris Kuiper uit Veendam wist in Abu Dhabi twee gouden medailles te behalen. Zowel op de 200 meter vrije slag  als op de 4 x 50 meter estafette bleek Kuiper onverslaanbaar. Ook wist hij op de 100 meter vrije slag en op de 100 meter rugslag verdienstelijk als vierde te eindigen. Chris Kuiper zwemt bij Stichting De Brug in Veendam.

DSC_8725.JPG

Bart Hol
Bart Hol (24) uit Muntendam is eveneens actief bij De Brug in Veendam, waar hij al 10 jaar zijn  uitzonderlijke zwemtalent etaleert. Hol wist in Abu Dhabi drie medailles bij elkaar te zwemmen. Eén keer goud, één keer zilver en één keer een bronzen medaille.

Huldiging
Beide sporters werden gehuldigd in de raadzaal van het gemeentehuis te Veendam. Namens het college van b en w van de gemeente Veendam waren burgemeester Sipke Swierstra en sportwethouder Henk Jan Schmaal aanwezig. Namens de gemeente Midden-Groningen was wethouder Erik Drenth aanwezig.


 
Fotoalbum: