Nieuws

Theaterfestival 30 minuten los
Cultuurwerkplaats BC47 Borgercompagnie



theaterfestival.jpg

Aprilmaand wegens succes weer Theatermaand in Borgercompagnie met Theaterfestival 30 minuten los. 

Het theaterfestival 30 minuten los is een jaarlijks festival voor amateurtheater uit het Noorden. Het festival kent diverse voorrondes die plaatsvinden in de Cultuurwerkplaats BC 47 in Borgercompagnie.  De voorstellingen worden beoordeeld en van adviezen voorzien door een jury. De beoordeling door de jury leidt mogelijk tot een plek op een van de Noordelijke Theaterfestivals. De organisatie is ondergebracht bij de stichting MMC en bestaande uit vertegenwoordigers van diverse theaters uit de provincie.

In de eerste jaren van het festival vonden alle voorstellingen plaats op 1 locatie. Daarna was gekozen voor verspreiding van de voorrondes. Toen beschikbaarheid van enkele ruimtes in de provincie wat onzeker bleek, koos de werkgroep voor de opzet van de eerdere jaren. De Cultuurwerkplaats BC47 te Borgercompagnie bleek hiervoor over een juiste podium te beschikken. Ieder kan nu onder de zelfde condities hun kunnen tonen.

Op zaterdagavond 6 april is de aftrap om 19.30 uur.  De tweede avond is zaterdagavond 13 april. Het deelnemersveld is bijzonder gevarieerd met vertegenwoordiging van diverse Noordelijke toneelgroepen als APK theater, het VIP en dit jaar zelfs een deelnemende groep uit Noord Holland. Per avond zijn er minimaal drie optredens.

De voorrondes in de Cultuurwerkplaats BC47, Borgercompagniesterweg 47 zijn toegankelijk voor publiek. De entree bedraagt  € 10,00 (VRIENDEN hebben korting) , de entree is inclusief 1 koffie of thee. Reserveren wordt aanbevolen en wel op info@metmeercultuur.nl