Sport

Beachvolleybal Toernooi keert terug in Veendamposter beachvolleybal (002).jpg

De Romein Beachvolleybal op 5 & 6 juli
Waar het beachvolleyballen in Veendam haar oorsprong vind, keert het in juli 2019 terug! We hebben het over het Jan Salwaplein, gelegen naast de Sport- en Evenementenhallen. In een ver verleden hebben hier diverse Beachvolleybal Toernooien plaats gevonden, destijds in samenwerking met Jonker Transport Veendam. Anno 2019 heeft de organisatie een nieuwe partner uit Veendam weten te vinden, namelijk De Romein Group.

Tweedaags Beachvolleybal Toernooi
Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli keert het Beachvolleybal terug aan het Jan Salwaplein in Veendam. Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam (SSEV) organiseert in samenwerking met volleybalvereniging Flash een tweedaags Beachvolleybal Toernooi. Voor de Stichting (SSEV) is het organiseren van dergelijke evenementen niet geheel nieuw. Zo organiseerde men de afgelopen 10 jaar diverse sportevenementen in en rondom het Indoorcentrum.
Ook organiseerde SSEV al eens een Beachvolleybal Toernooi, daarvoor moeten we terug naar juni 2014. Toen deden er zo’n 30 teams mee en vond het toernooi plaats in Borgerswold. “Nu 5 jaren later hebben wij als organisatie gekozen voor een locatie die zich beter leent voor een Beachvolleybal Toernooi, en hebben we plek voor zo’n 75 teams” aldus Rob van Loenen (medeorganisator)

Positieve reacties
Bij het opzetten van dit “nieuwe” evenement hebben wij als organisatie veel positieve reacties ontvangen uit diverse hoeken. Om te beginnen van volleybalvereniging Flash, die graag wil ondersteunen bij de organisatie van het evenement. Tevens is voorzitter Bjarne Schut bekend met het organiseren van dergelijke Beachvolleybal Toernooien. Voorheen ondersteunde hij de organisatie van Beachvolleybal Grote Markt Groningen, maar ook in diverse andere steden.
Daarnaast staat ook het bedrijfsleven positief tegenover de organisatie van het tweedaags Beachvolleybal Toernooi aan het Jan Salwaplein. Diverse bedrijven uit Veendam e.o. hebben aangegeven hun steentje bij te willen dragen aan het toernooi.
Tot slot is Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam uitgeloot voor de ING verkiezing Help Nederland Vooruit. Tijdens deze verkiezing kon men stemmen op ons initiatief, wat men dan ook massaal gedaan heeft! Hierdoor hebben wij een donatie van €2.000 euro ontvangen voor De Romein Beachvolleybal 5 en 6 juli 2019.

Hoe gaat het toernooi er uit zien?
Het Jan Salwaplein zal worden omgedoopt tot evenementenlocatie ‘Sportplein Beach’. Hier zullen in totaal 8 speelvelden komen te liggen. Verder zullen alle benodigde faciliteiten als horeca, EHBO, sanitaire voorzieningen, beveiliging en een podium voor de muziek aanwezig zijn.
Het toernooi zal op vrijdagavond 5 juli omstreeks 19:00 uur van start gaan. De meeste teams zullen deze avond 2 poule wedstrijden spelen. Op zaterdagochtend wordt het toernooi omstreeks 10:00 uur hervat, waarna er rond 21:00 uur bekend is welke teams in de prijzen zijn gevallen. Na afloop van beide speeldagen is er Live Muziek op ‘Sportplein Beach’!

Gedurende het toernooi wordt er in 5 verschillende categorieën gespeeld, namelijk:

  •         Heren Competitie (4x4)
  •         Dames Competitie (4x4)
  •         Heren recreatief (4x4)
  •         Dames recreatief (4x4)
  •         Mix 2 Heren/ 2 Dames(4x4)

Beach Party
Beide speeldagen worden afgesloten doormiddel van live muziek! Op vrijdag verzorgd DJ Peter Mans de zomerse deuntjes tijdens de Beach Party.
Op zaterdag 6 juli pakken we zelfs nog iets groter uit! Dan zullen naast DJ Peter Mans ook de mannen van Feestnation & ‘Europa’s Kleinste DJ' Timmie Tropical het podium betreden tijdens de Beach Party! (Voor deelnemers geldt: gratis entree)

Toernooi informatie:
De Romein Beachvolleybal
Datum: Vrijdag 5 (18:30-23:30 uur) & zaterdag 6 juli (09:30-01:00 uur)
Locatie: Sportplein Beach, Jan Salwaplein 1 Veendam
Deelname geld: €25,- per team
Inschrijven via: www.indoorcentrumveendam.nl (vanaf 4 april)