Sport

G-Tennis en rolstoeltennis bij tennisclub VeendamWoldhuisMichael.jpg

Sporten is belangrijk voor iedereen. Helaas heeft niet iedereen even veel mogelijkheden om te kunnen sporten. Mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking kunnen niet altijd gebruik maken van het reguliere sportaanbod.

TC Veendam heeft de ambitie om tennis voor zo veel mogelijk mensen uit de gemeente Veendam en omstreken toegankelijk te maken. Vanuit die ambitie kwam clubtrainer Michael Woldhuis met het idee om tennislessen te gaan geven aan mensen met een beperking en zodoende het aanbod van gehandicaptensporten in Veendam uit te breiden met tennis. En omdat de TC Veendam een bloeiende club is met alle faciliteiten om mensen met een beperking te laten tennissen heeft de club besloten om vanaf dit seizoen G-tennis en Rolstoeltennis te introduceren.

Tennis wordt hierdoor in Veendam mogelijk voor mensen die door een lichamelijke en/of een geestelijke beperking niet in staat zijn om in een reguliere groep mee te doen. Michael Woldhuis heeft door zijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (certificaat Rolstoeltennis) en diverse stages ervaring in het lesgeven aan deze doelgroep. Op de Open Dag van de club op zaterdag 30 maart a.s. geeft Michael vanaf 14:00 uur de eerste gratis lessen voor geïnteresseerden. Nieuwsgierig geworden naar G-tennis en/of rolstoeltennis? Kom dan zaterdag 30 maart naar het tennispark aan de Ontspanningslaan en doe mee en laat je voorlichten over de mogelijkheden.

TC Veendam is in eerste instantie van plan om lesgroepen te gaan formeren voor G-tennissers en hoopt dit na verloop van tijd zelfs uit te breiden naar teams die mee kunnen doen aan de competitie voor G-tennis van de KNLTB. Want: Geen beperking at tennis in de weg!