Nieuws

Leerlingen De Ommewending aan de bak
voor ouderen in De Breehorn



IMG_0066.jpg

Vrijdagmorgen hebben leerlingen van de basisscholen weer pannenkoeken gebakken voor de ouderen. Tijdens de Pannenkoekendag worden ouderen in het zonnetje gezet.

Leerlingen van De Ommewending zijn in De Breehorn ‘aan de bak’ geweest met hulp van de Ouderraad (OR). Vijftien leerlingen hebben in vier groepjes verspreid over vier locaties ca. 190 pannenkoeken gebakken. Uiteraard afhankelijk van de dikte en de grootte. Er was keus uit de spekvariant, appel, rozijn/krent en naturel.

IMG_0054.jpg

Om 10 uur was men aangevangen, en rond 12 uur zat de laatste groep ouderen aan tafel. Bewoner Hans heeft er lekker van gesmuld. “Het is ook nog gezellig met de kinderen.” Het doel is dan ook het bevorderen van contact tussen kinderen en ouderen. Tijdens de pauze zaten de leerlingen ook zelf aan hun welverdiende pannenkoek.

IMG_0041.jpg

De vrijwilligers van de activiteitengroepen van De Breehorn hebben ervoor gezorgd dat de groepen bewoners konden aanschuiven, en ook weer naar hun kamer werden teruggebracht. Zo volgden de groepen elkaar op.

Bé, Geeske, Frea, Coba en Gina zijn van de vrijdagmorgengroep. Een keer per veertien dagen doen zij de koersbalclub. Om de drie weken is er een avondactiviteit. Gina heeft om de veertien dagen de sjoelclub. En de bingoavond elke laatste donderdag van de maand doet zij ook.

IMG_0036.jpg

“We schenken koffie en ook een borreltje. Met de middagactiviteiten zijn we hier meestal om half twee. Zo hebben we de hele week wat te doen. Aan het eind van het seizoen gaan we met de koersbalgroep uit eten. Naar de Chinees, de Italiaan, de Griek, de Joegoslaaf of bij Appie Weij.”

 IMG_0076.jpg

De vrijdagmorgengroep bestaat uit een vaste groep. Sommigen hebben familie in De Breehorn, een ander kwam erbij na ontslag bij een andere zorginstelling omdat ze overbodig was geworden, anderen komen gewoon van buiten. “Het klikte al vanaf het begin. En dan blijf je vanzelf hangen.”

IMG_0082.jpg