Nieuws

Rondgang langs onderwijs
voor voetbalopera Veendammer Wind



IMG_0256.jpg

Tekst Veendammer Wind

De rondgang die de producenten van voetbalopera Veendammer Wind langs de scholen voor voortgezet onderwijs maken, is in volle gang.

IMG_0222.jpg

Leerlingen van het Dollard College en scholengemeenschap Winkler Prins kregen de voorbije weken niet alleen meer te weten over de achtergronden van de voetbalopera. De komende periode zal er op de scholen via drama- en muzieklessen en via het bewegingsonderwijs (competitie balletje hooghouden) meer aandacht geschonken worden aan ‘Veendammer Wind’. Dit alles ter voorbereiding op hun bezoek aan dit bijzondere theaterspektakel.

IMG_0190.jpg

Dirigent Lubertus Leutscher uit Zuidwending en componist Remko Wind uit Meeden waren vandaag (20 maart) onder meer aanwezig tijdens de voorlichting aan de havo/vwo-bovenbouw van o.s.g. Winkler Prins. Daarnaast vertelde oud-profvoetballer Marnix Kolder, de all-time topscorer van SC Veendam met 94 treffers, over zijn carrière.

IMG_0233.jpg

Zo kwamen de leerlingen aan de weet dat Kolder tijdens zijn loopbaan diverse bijzondere shirts verzamelde, onder wie die van de huidige Barcelona-ster Luis Suárez en zijn oud-ploeggenoot Ruben Schaken die via Feyenoord in het Nederlands Elftal belandde.

IMG_0171_0.jpg

Armin Korthuis, leerling van de WP en speler van v.v. Wildervank (JO 15), demonstreerde even hoe een balletje hoog te houden.

Tessa Schipper, Suzanne Weurding en Astrid Hofman wilden graag met Marnix Kolder op de foto. Alle drie zijn ze fan van PSV. Ze volgen de wedstrijden op televisie, maar bezoeken ook zelf wedstrijden van hun favoriete clubs.

IMG_0288.jpg