Sport

Veendammer Paulo Boer treft Nick van ´t Ende
als tegenstander tijdens Mma Pro FightPaulo Boer.jpg

Door Hans van Noort

Gevecht met een verhaal ... 

Op 20 maart 2014 overleed de zwager van Nick, Bart Huisman, na een ziektebed van 2 jaar aan de gevolgen van darmkanker. Bart was tevens de beste vriend van Nick en trainingsmaat in het MMA.

Na het overlijden van Bart heeft Nick het idee om iets ter ere van Bart te willen ondernemen niet los kunnen laten. Uiteindelijk heeft Nick het besluit genomen om samen met zijn Sensei Istvan Imre Eek van SC IJsselmuiden een gevecht te organiseren, met daaraan gekoppeld een sponsoractie ten behoeve van  de Antoni van Leeuwenhoek foundation.

De aanvankelijke tegenstander voor dit gevecht was Chico Martinez, die vriend Bart in z'n laatste partij z'n enige nederlaag heeft bezorgd. Echter heeft Chico vanwege gezondheidsredenen af moeten haken.

Toen hebben we samen met Nick naar een vervanger gezocht en zijn we uitgekomen bij niemand minder dan de Veendammer Paulo Boer. Ook Boer verloor zijn vader aan deze ziekte en draagt de sponsoractie een warm hart toe! Paulo Boer is een ervaren MMA vechter die enige tijd geleden ook in Amerika bij American Top Team heeft getraind en in "The Ultimate Fighter" show van de UFC heeft gezeten.

Ondanks Paulo z'n staat van dienst gaat Nick deze uitdaging niet uit de weg! Alles om zijn overleden vriend Bart te eren! OSU Het belooft een waar spektakel te worden op 8 juni.

Even ter verduidelijking: MMA staat voor Mixed Material Arts. Het is een multidisciplinaire vechtsport, waarbij een combinatie van technieken uit de verschillende vechtkunsten gebruikt mogen worden zoals: worstelen, judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, “gewoon” boksen en jiujitsu.

Voor diegenen die Paulo Boer niet kennen, hij staat rechts op de poster. Hij heeft zijn eigen sportscholen in Veendam (bij Oxygym) en in Groningen. Als personal coach is hij daar actief.

Uiteraard wensen wij onze plaatsgenoot veel succes.