Nieuws

N366 Veendam-Nieuwe Pekela afgesloten van
vrijdagavond 22 tot maandagochtend 25 maart



N366_MG_3521.jpg

Van vrijdag 22 maart 18:00 uur tot maandagochtend 25 maart 6.00 uur is de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid. Na de afsluiting blijft de zuidelijke op- en afrit bij de Tonckelweg (Ommelanden) afgesloten. Ook hiervoor gelden omleidingsroutes. Doorgaand verkeer op de N366 kan na maandagochtend 6.00 uur weer gebruikmaken van de weg.

De N366 wordt tussen Veendam en Nieuwe Pekela verbreed en verdubbeld. De afgelopen maanden heeft de aannemer gewerkt aan het wegvak tussen de op- en afritten in. In de komende fases van de werkzaamheden worden de op- en afritten bij de Tonckelweg (Ommelanden) aangepakt. Om de weg om te zetten naar de volgende fase, wordt de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela afgesloten van vrijdag 22 maart 18.00 uur tot maandag 25 maart 6.00 uur.

Planning
De afgelopen maanden is het wegvak tussen Veendam en Nieuwe Pekela gedeeltelijk verdubbeld en verbreed. Het werk aan de zuidbaan is afgerond, het werk aan de noordbaan wordt dit voorjaar afgerond. Ondertussen begint de aannemer met de volgende fase, namelijk de werkzaamheden aan de zuidelijke op- en afrit bij de Tonckelweg. Die fase duurt ongeveer vijf weken. Daarna wordt het verkeer weer omgezet en gaat de volgende fase van de werkzaamheden in, waarbij aan de noordelijke op- en afrit wordt gewerkt. Dat duurt ongeveer zes weken.

Als de werkzaamheden bij de Tonckelweg zijn afgerond, gaat de aannemer aan de slag met de op- en afritten bij Nieuwe Pekela. Ook daar wordt het verkeer verschillende keren omgezet en vindt bij elke omzetting een weekendafsluiting plaats. Tot slot wordt op de gehele weg nog een definitieve asfaltlaag en definitieve markering aangebracht. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden aan de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela na de zomer van 2019 klaar. Weersomstandigheden en andere factoren kunnen echter van invloed zijn op de planning.

n366-omleiding.png

Meer informatie
Op N366veilig.nl en via twitter.com/n366_veilig is meer informatie te vinden over de wegwerkzaamheden. Daarnaast worden bij afsluitingen vooraankondigingsborden en omleidingsborden langs de weg geplaatst.