Sport

Chris Kuiper en Bart Hol beide een 4e plaats
op de Special Olympics World GamesDSC_9939.JPG

Foto’s Marinus Hol

 Bart Hol en Chris Kuiper hebben dinsdag 19 maart de derde, en laatste, individuele finaledag gezwommen tijdens de Special Olympics World Games in Dubai. Chris kwam uit op de 100 meter vrije slag en Bart zwom de 800 meter vrije slag.

Bart zwom een prima 800 meter vrije slag finale en verpletterde zijn persoonlijke record met bijna 40 seconden in een tijd van 11:44:03. Een hele knappe prestatie en goed voor de vierde plaats. De winst ging echter naar Flores uit Costa Rica. Tweede werd de Verenigde Staten en derde Duitsland. Bart bleef Israel, Rusland, Australië en Libië voor. 

DSC_9965.JPG

Chris kwam later op de dag uit op de 100 meter vrije slag en zwom een uitstekende wedstrijd met ook als resultaat een vierde plaats in een tijd van 01:26:68. Ook een persoonlijk record. Zwemmer Kakkakkatt uit India werd eerste, gevolgd door Italië en Australië. Chris liet Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten achter zich. 

Wederom twee prachtige finales in het prachtige Hamdan Sports Stadium in Dubai tijdens de Special Olympics World Games in de Verenigde Arabische Emiraten.

DSC_9989.JPG

De teller staat voor Chris nu op 1 maal goud en 2 maal een vierde plaats en voor Bart op 1 maal zilver, 1 maal brons en 1 maal een vierde plaats.

Woensdag is de laatste dag van de zwemfinales. Chris en Bart zwemmen dan de 50 meter wisselslag estafette gemengd, samen met samen met Maud Jonkman en Meike Terhorst van het zwemteam van Team-NL.

DSC_10002.JPG