Sport

Zilver voor Bart en een verdienstelijke 4e plaats
voor Chris in DubaiFoto Marinus Hol - Bart Hol en Chris Kuiper 15-03-2019.jpg
Fotograaf Marinus Hol

De spelen zijn begonnen voor Chris en Bart

Dubai     Vrijdag 15 maart zijn de zwemfinales in het Hamdan Sports Stadium in Dubai voor Chris Kuiper en Bart Hol dan echt begonnen tijdens de Special Olympics World Games. Chris kwam uit op de 100 meter rugslag en behaalde hier een verdienstelijke vierde plaats. Bart zwom een zilveren tijd, en een dikke PR, tijdens een spannende finale op de 400 meter vrije slag. De tegenstanders van Bart kwamen uit: De Verenigde Staten, Colombia, Zuid Afrika, Azerbeidzjan, Estland en Puerto Rica. De tegenstanders van Chris uit: Polen, Honduras, Macau en IJsland.

De ochtendwedstrijden werden verplaatst naar de middag ivm de openingsceremonie van de vorige dag die er voor zorgde dat de zwemmers wel heel erg laat terug waren in het hotel.

Foto Rachelle Fotografie Special Olympics Nederland Openingsceremonie - G 14-03-2019.jpg
Fotograaf Rachelle Fotografie 

Openingsceremonie
Donderdag was de Openingsceremonie in het Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi. De opening werd vooraf gegaan door het overvliegen van een enorm vliegtuig van de hoofdsponsor, en 6 straaljagers van de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten. Meer dan 40.000 toeschouwers en miljoenen kijkers over de hele wereld hebben de officiële start van de Wereldspelen via TV en internet meegemaakt. Tijdens de ceremonie werden de 7500 sporters, uit ruim 190 landen, waaronder de sporters van Team-NL, gepresenteerd aan het publiek, onder begeleiding van de beats van Paul Oakenfold. Daarna werd de Special Olympische vlag gehesen en het Olympisch vuur spectaculair en met veel vuurwerk en show ontstoken. De openingsceremonie werd afgesloten met een optreden van Avril Lavigne, Luis Fonsi en Hussain Al Jassmi.

Foto Rachelle Fotografie Special Olympics Nederland Openingsceremonie - M 14-03-2019.jpg
Fotograaf Rachelle Fotografie 

Zondag komt Bart uit op de 1500 meter vrije slag en Chris op de 200 meter vrij.