Nieuws

Blueprint met Trevor Alguire uit Canada en
Pieternel (Osinga) uit Amsterdam



_MG_5855.jpg
Presentator / samensteller Thomas Kaldijk

Op vrijdag 22 maart wordt een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam op het bekende tijdstip van 17.00-19.00 uur. De sessies worden verzorgd door Trevor Alguire uit Canada en Pieternel (Osinga) uit Amsterdam die een prachtige plaat in Nashville heeft gemaakt.

Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en www.rtveen.nl


Trevor Alguire
Na vier eerdere sessies in 2009, 2011, 2013 en 2015 is Trevor Alguire voor de vijfde keer te gast in Blueprint en daarmee de buitenlandse artiest met de meeste optredens in Blueprint. Het repertoire van de uit Ottawa afkomstige muzikant bevindt zich op het snijvlak van de countryrock en het idioom van de  singer-songwriter. Inmiddels heeft hij 6 cd’s uitgebracht en laat hij horen dat hij een begenadigde verhalenverteller is met een prachtige donkere, sonore stem. In recensies worden vergelijkingen gemaakt met o.a. Steve Earle en Tom Petty . Net als de vorige keren wordt Trevor Alguire begeleid door de veelzijdige gitarist en pedalsteel speler Rob van Duuren.


Pieternel
Pieternel Osinga is een nog jonge singer-songwriter uit Amsterdam die haar geluk beproefde in New York en Nashville. In die laatste plaats ontmoette ze mede-songwriter Femke Weidema. Zij en Helge Slikker produceerden dit in Utrecht en Nashville opgenomen Roosevelt Island. De cd werd lovend ontvangen en in september werd ze uitgenodigd om op het Brooklyn Americana Fest in New York te spelen. Pieternel werd in haar muzikale zoektocht geïnspireerd door Bonnie Raitt, Eva Cassidy en Dolly Parton. Op 16 jarige leeftijd won ze de publieksprijs van het Concours de la Chanson. Ze verkende meerdere genres maar in de country vond ze haar stem.


De volgende data zijn tot nu toe bekend:
  • 19 april: Nobody’s Girl (trio met Betty Soo) en trio Amanda Rheaume / vanBeresteyn / Jonckherenzaal (2e verdieping)
  • 17 mei: Suzanne Jarvie / Kate Fenner en Chris Brown / Grand Café Java