Nieuws

BHV-training voor medewerkers van bedrijven
die zijn aangesloten bij PMDV



BHV-training-PmdV-en-OOP.png

PMDV biedt in samenwerking met ABC Live Support uit Oude Pekela opnieuw een verkorte training Bedrijfshulpverlening aan. Deelnemers voldoen binnen een avond aan de Arbowet. Leden van Parkmanagement de Veenkoloniën profiteren van een gunstig collectief tarief van 55 Euro per persoon. De training wordt dinsdagavond 2 april gegeven in de Borgerswoldhoeve in Veendam.

Het is de tweede keer dat PMDV samen met ABC Live Support deze verkorte BHV-training organiseert. De training wordt gegeven door Albert de Boer van ABC Live Support. Hij verzorgt al jarenlang professionele BHV cursussen voor bedrijven en particulieren. ABC Live Support is deelnemer van Parkmanagement De Veenkoloniën.

Tijdens de BHV-training leren de deelnemers onder meer:

  • Levensreddend handelen
  • Reanimatie
  • AED gebruik
  • Stabiele zijligging
  • Herkennen van een hartinfarct
  • Wat te doen bij een beroerte
  • Wat is flauwvallen en wat moet je dan doen
  • Brandveiligheid in een bedrijf

De BHV-training begint om 18.30 uur en eindigt om 22.00 uur.

Aanmelden graag zo spoedig mogelijk. Er wordt naar gestreefd om het aantal deelnemers binnen de groep overzichtelijk te houden om het leereffect zo te verhogen.

Als het aantal deelnemers dat zich aanmeldt te hoog wordt organiseren we in overleg met de mensen die zich hebben aangemeld een tweede avond.

In ieder bedrijf moet volgens de Arbowet tenminste 1 gecertificeerde bedrijfshulpverlener (BHV-er) beschikbaar zijn. Om aan de wettelijke vereisten te voldoen moeten personeelsleden vaak een- of meerdaagse BHV-opleidingen bij een erkend opleidingsbedrijf volgen.

Artikel 3 van de Arbowet omschrijft de verplichting tot bedrijfshulpverlening (BHV). Elke werkgever is verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van BHV en moet goed voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming.

Artikel 15 van de Arbowet beschrijft dat de werkgever zich moet laten ondersteunen door deskundige BHVers. Verder staan in dit artikel de taken van de BHVers en de verplichting tot opleiding van de BHVers.

Om aan de wettelijke vereisten te voldoen volgen personeelsleden vaak een- of meerdaagse BHV-opleidingen bij een erkend opleidingsbedrijf. Dankzij de verkorte BHV-training die door PMDV is georganiseerd profiteren deelnemers niet alleen van een laag tarief, maar besparen dus meteen ook nog eens veel tijd.

Alle deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.