Nieuws

Werkgroep Veilig Ondernemen Veendam gaat in
het donker veiligheid bedrijventerreinen inspecteren



raamkraak.jpg

De werkgroep Veilig Ondernemen Veendam met ondernemers, Parkmanagement de Veenkoloniën, gemeente Veendam, politie en brandweer houdt maandagavond 25 maart de jaarlijkse gezamenlijke nachtschouw voor bedrijventerreinen in de gemeente Veendam.

Er wordt twee keer per jaar een schouw gehouden. In de zomer dagschouw bij daglicht en in de winter een nachtschouw als het donker is.

Bij de schouw inspecteren leden van de werkgroep veilig ondernemen of de bedrijventerreinen en bedrijven in Veendam voldoen aan diverse veiligheidseisen en hoe het staat met het onderhoud van de terreinen.

Uiteindelijke doel is terugdringen of voorkomen van criminaliteit, brandgevaar of andere gevaarlijke situaties en schone representatieve bedrijventerreinen.

De werkgroep werd 11 jaar geleden opgericht in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO B). Destijds waren VOC en MKB Noord namens de ondernemers in Veendam betrokken. Parkmanagement De Veenkoloniën heeft later de rol van VOC en MKB Noord overgenomen.