Nieuws

Heerlijk lachen om komische situaties
door Toneelgroep Emmercompas in Breehorn



IMG_0910.JPG

Zaterdagmiddag heeft de Toneelgroep Emmercompas voor de bewoners in De Breehorn met het toneelstuk ‘Een fijne vakantie’ veel komische momenten gebracht. Het was een middag waarop heerlijk gelachen werd om allerlei hilarische situaties.

IMG_0831.JPG

Het blijspel in drie bedrijven speelt zich af op de camping, waarbij de kredietcrisis zo zijn gevolgen heeft. Gijs en Truus hadden het op de camping met een vaste staanplaats het goed naar hun zin. Maar ze werden hard getroffen. Hun boot, drie auto’s en een huis in Italië waren ze kwijt.

IMG_0888.JPG

Toen Jannes en Gerda met een tentje hun nieuwe buren werden was dat het begin van een kampeervakantie ‘dat joe zomaor kin overkom’n’. Gerda zelf kan haar man niet de baas, en zijn schoonmoeder had al lang de hoop opgegeven op wat meer fatsoen van hem. Gijs en Truus verloren tot overmaat van ramp door de kredietcrisis ook nog al hun geld.

IMG_0896.JPG

Jannes en Gerda betrokken de caravan, en Gijs en Truus het tentje. Helaas was de fles champagne speciaal voor de jubilerende huwelijksdag in de caravan achtergebleven. Gijs probeerde Truus te troosten, de fles had toch maar 190 euro gekost. Jannes wees erop dat het bij de inboedel hoorde van de caravan en liet de kurk maar eens knallen om de overname te vieren. De kurk kwam bij de toeschouwers terecht, dat ook al weer veel hilariteit gaf.

IMG_0924.JPG

Het toneelstuk onder regie van Eddie Veen en Klaas Siersema werd in het Gronings opgevoerd. Even voor de zomer waren de repetities aangevangen. Geheel volgens traditie vond als start van het nieuwe seizoen in Muntendam het eerste optreden plaats. De tweede voorstelling was de dag erop in het eigen thuishonk van De Viersprong in Emmercompascuum. In De Breehorn werd de zevende editie gespeeld, en er komen nog twee voorstellingen.

IMG_0842.JPG

Dit jaar viert Toneelgroep Emmercompas hun 40-jarig jubileum. De toneelgroep was begonnen als onderdeel van de buurtvereniging Ons Dorp Emmercompascuum. In 1978 was men zelfstandig verder gegaan, wat in het begin heel spannend was. Het ging ze heel goed af. Voor het 40-jarig jubileum wordt met nieuwe spelers en oud-spelers (een groep van 22 personen) een revue uitgevoerd. Dat speciaal voor de vereniging is geschreven.


 
Fotoalbum: