Nieuws

De Piraten van Penzance veroveren Theater vanBeresteyn



OVW Afbeelding The Pirates of Penzance.jpg
Foto OVW/Heinz Gunther

De Operettevereniging Veendam-Wildervank, kortweg OVW, is druk bezig met de voorbereidingen op het spektakel De Piraten van Penzance. Deze keer aandacht voor de verhuizing naar theater vanBeresteyn.

Het is zover! Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart nemen de Piraten van Penzance definitief Theater vanBeresteyn in!

Aan een jaar van voorbereidingen is een eind gekomen en de hele crew is gefixeerd op het ultieme doel. Een prachtige productie van de operette van Gilbert & Sullivan. De hele week zal het gezelschap in vanBeresteyn aanwezig zijn: maandag, dinsdag, woensdag (met de eigen generale) en na een dagje vrij op donderdag, de drie voorstellingen op vrijdag, zaterdag (beide aanvang 20.00 uur) en zondag (14.30 uur).

Zoals u in voorgaande weken al heeft kunnen vernemen, is het een bijzondere productie met fantastische bezetting in de rollen. Maar wat u nog niet weet: er speelt een orkest met 26 personen, een orkest dat de bezetting heeft zoals die ooit is bedoeld. Tijdens de repetities waren de volle klanken van dit huisorkest letterlijk als muziek in de oren.

Uit betrouwbare bron kan ik melden dat de speelsters en spelers, versterkt met Oxygym, enorm veel zin hebben het spektakel op de planken te brengen. Zij willen los.

Alles is naar vanBeresteyn overgebracht: de grimespullen met bijbehorende spiegels, de kostuums, de decors, de rekwisieten. Vervoer is geregeld. Het theater is een week lang het tehuis van de artiesten. De belichting wordt met behulp van de technische dienst van vanBeresteyn afgestemd op de scenes en het geluid op de zingende artiesten en het orkest. Kortom ze zijn er de Piraten van Penzance!

Komt u ook? U zult genieten!
Op 23 maart wordt ook de Klinker in Winschoten bezocht.
Graag hebben we u op de hoogte gehouden van de voorbereidingen.