Nieuws

Kandidaten Provinciale Staten CDA ontmoeten
Multiculturele Vrouwengroep



DSC_8246.JPG

In aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 20 maart trekken kandidaten van alle partijen van hot naar her door het land om hun partij zichtbaar te maken voor de kiezer.

Vandaag bezocht een delegatie van het CDA Veendam. Na een informatief bezoek aan de bibliotheek was het de beurt aan de Multiculturele Vrouwengroep om kennis te maken met een aantal kandidaten van de Christen Democraten.

De CDA’ers toonden zich oprecht geïnteresseerd in de activiteiten van deze vrouwengroep. Ik zeg oprecht, omdat het zou kunnen lijken of de interesse er louter was vanwege de hartelijke ontvangst en de overweldigende hoeveelheid en variatie aan overheerlijk gebak, taart en koek.

DSC_8231.JPG

Samen aan de slag
In een geanimeerd en interactief gesprek werd duidelijk wat de doelstelling van Multiculturele groep is en met welke initiatieven zij tracht dit te bereiken. De groep is ooit ontstaan vanuit de Turkse gemeenschap, maar na enige tijd bleek dat er behoefte was om de groep toegankelijk te maken voor vrouwen met andere landen van herkomst. Oude nieuwkomers, nieuwe nieuwkomers en geïnteresseerden, iedereen die de integratie van migranten vrouwen wil bevorderen is welkom, ongeacht ras, geloof of afkomst.

Door het organiseren van activiteiten, voornamelijk gericht op goede doelen, worden migrante vrouwen met elkaar en met autochtone vrouwen in contact gebracht. Dit haalt vrouwen uit hun isolement en stimuleert hun persoonlijke ontplooiing.

DSC_8216.JPG

Communicatie is het sleutelwoord
Samenwerking tussen mensen met verschillende achtergronden en afkomsten wordt vooral bemoeilijkt door de veelal moeizame communicatie. Het verbeteren van de taal- en communicatieve vaardigheden speelt een belangrijke rol. Niet alleen door taallessen, maar vooral ook door hulp te bieden en uitleg te geven bij problemen. Een betere beheersing van de Nederlandse taal leidt tot een veel snellere een betere integratie.

DSC_8240.JPG

Een hele goede morgen
Deze CDA verkiezingsslogan impliceert dat we elkaar iets goeds toewensen. Dat hebben de Staten kandidaten aan deze actieve vrouwen in ieder geval wel overgebracht. Veel lof voor alle activiteiten, initiatieven en toekomstplannen. Hoe kan het ook anders? Dit initiatief, dat niet beïnvloed wordt door politieke -, religieuze - of financiële belangen, verdient alle waardering.

DSC_8243.JPG

parkstadveendam.nl wenst zowel de vrouwengroep als de kandidaat statenleden succes. Wij blijven het voor u volgen en houden u op de hoogte.