Nieuws, Regio

Benefietfilmavond voor schoolbibliotheken Ghanavoor persbericht 3.jpg

Woensdagavond 20 maart 2019 organiseert Lionsclub Skiramere Slochteren in samenwerking met Filmhuis vanBeresteyn Veendam een Benefietfilmavond. Gedraaid wordt de The first grader. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een 84-jarige Keniaan die vastbesloten is om op zijn leeftijd nog te leren lezen en schrijven. Aanvang is 20.00 uur. Toegang €15. De kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa of te bestellen via vanberesteyn@veendam.nl 

Met de opbrengst worden schoolbibliotheken in Ghana ingericht. De benefietfilmavond wordt muzikaal omlijst door Bob Heidema van de Stroatklinkers en door het duo Rieks Folgerts en Magret Maas.

foto voor persbericht.jpg

Lion Wia Huisman-Smeenk is gastvrouw van deze avond. Zij is werkzaam bij Biblionet Groningen. Daarnaast is zij vrijwilligster van Biblionef Nederland en Biblionef Ghana. Al een aantal jaren achtereen zet zij zeer succesvol, in samenwerking met de plaatselijke bevolking en leerkrachten, schoolbibliotheken op in Ghana. Ze heeft de scholen in Ghana, op eigen kosten, steeds persoonlijk bezocht en weet waaraan grote behoefte is. Met de opbrengst van deze filmavond worden kinderboeken en materialen voor de inrichting van schoolbibliotheken in Bolgatanga aangeschaft.

foto 2 voor persbericht.jpg

Op dit moment zijn er al 20 scholen in Ghana die met Wia haar hulp een schoolbibliotheek hebben gerealiseerd. Heel veel kinderen zijn na schooltijd in de bibliotheek te vinden, waardoor ze zich op allerlei terrein beter kunnen ontwikkelen.
Wia’s motto is : Reading is a window to the world.

Meer informatie: