Nieuws

Bé Meiborg realiseert met MMC unieke jazzconcerten
in Cultuurwerkplaats BC47



aaaaaaa_resize.jpg

Bé Meiborg realiseert met MMC unieke jazzconcerten in Cultuurwerkplaats BC47 te Borgercompagnie, op vier zondagmiddagen in voorjaar en zomer 2019.
 
Voor de stichting MMC uit Borgercompagnie is het essentieel dat betrokkenen zelf initiatief nemen voor nieuwe activiteiten. De ploeg was dan ook bijzonder verheugd over het voorstel van Bé Meiborg, o.a. docent pianolessen bij stichting MMC en jazzmuzikant van het eerste uur, om in de Cultuurwerkplaats meerdere jazzconcerten te organiseren. De opvoeringen vinden plaats op zondagmiddagen.

Het eerste concert is op zondagmiddag 3 maart, aanvang 15 uur. Het concert wordt verzorgd door Oeds Bouwsma op de bas, Dennis Elderman drums en Bé Meiborg op piano.
Oeds studeerde af aan het conservatorium van Groningen in 1992. Hij voelt zich thuis in zeer uiteenlopende muziekstijlen, van Afrikaanse muziek tot jazz, van funkfusion tot klassiek. Door zijn zeer ontwikkelde stijlgevoel vind hij moeiteloos zijn plek in vele muziek-soorten. Oeds heeft in talloze bands gespeeld. Op dit moment speelt hij met de Jungle Warriors, Barana, Sax Maniac en de Kamerfilharmonie Der Aa.
Dennis Elderman is een professionele allround drummer uit Groningen, die zich zowel in popmuziek als jazz uitstekend thuis voelt. Hij studeert al op 21-jarige leeftijd af aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij onder andere lessen volgde bij Owen Hart en Ralph Peterson. Naast zijn vele freelance werkzaamheden speelt Dennis in een aantal vaste bands. Hij speelt onder meer bij Anne-Lie Persson, Senna Black en Davine. In het verleden speelde hij veel met de bands Henkus (Jan Henk de Groot) en ZaZa (Inge van Calkar) en in het theater stond hij op de planken met Tick Tick Boom!, The Soul Of Motown en Vrouw Holland. 
Bé Meiborg, piano, speelt straight ahead jazz, funk, en free jazz. Na zijn studie klassiek piano, legde hij zich weer toe op jazz. Hij componeerde met twaalftoons-compositietechnieken, eigen jazz-tunes. “Onvergetelijke stukken”, naar zijn eigen zeggen.  Na zijn docentschap aan het - huidige - Prins Claus Conservatorium, is hij als docent verbonden aan het Atrium te Sneek.
Hij speelde o.a. met John Engels, Alan Laurillard, Gerrie Brown, Claudio Roditi, Eddie Engels,Nick Brignola, Georgie Fame, MJasper van ’t Hof en Greetje Bijma.

In de nieuwe jazz-serie “Jazz in Börcomnei” 
zijn er vier zondagmiddagen, te weten 3 maart, 7 april, 12 mei en 2 juni
live jazz in de Cultuurwerkplaats BC47 te Borgercompagnie. 
Bé Meiborg speelt met vier verschillende bezettingen in zijn hometown. Op 7 april wordt gespeeld met Bert van Erk op de bas en Victor de Boo op drums. Zondagmiddag 12 mei zijn Koos Wiltenberg en Arno van Nieuwenhuize op de drums aan de beurs. Op 2 juni wordt de serie afgesloten met Koos Wiltenberg, Thomas Zoetelief op gitaar en Steve Altenberg op de drums.

De middagen beginnen om 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur)
Reserveren wordt aanbevolen en wel via info@metmeercultuur.nl of tel 06-29025092