Nieuws

Spoeddebat gemeenteraad over
Sport- en Leerpark Veendam



Wethouder Schmaal onder vuur door extreme kostenoverschrijding SPL

Maandag 25 februari 2019 komt de gemeenteraad bijeen voor een ingelast spoeddebat. Aanleiding daarvoor zijn de berichten in de pers dat de kosten voor het realiseren van het Sport- en Leerpark maar liefst 65% hoger uitvallen dan geraamd. 
Maandag 25 maart is de raadsvergadering m.b.t. de 9 miljoen.

9 miljoen duurder
In plaats van de eerder genoemde 14 miljoen gaat het nieuwe SLP zo’n 25 miljoen kosten. Waar deze extra kosten op gebaseerd zijn is nog niet helemaal duidelijk. De raad wil hierover opheldering.  

Voorts wil de raad weten waarom zij via de pers moesten vernemen van deze exorbitante kostenoverschrijding. Temeer daar onlangs wethouder Schmaal aangaf dat er geen bijzonderheden te melden waren over dit dossier.

Wethouder onder vuur
Het debat van maandag heeft dus een extra politieke lading. Neemt het college en wethouder Schmaal in het bijzonder, de raad wel serieus? Volgens de SP neemt Schmaal een loopje met de democratie, gaat zijn eigen gang en wenst niet gecontroleerd te worden door de gekozen volksvertegenwoordiging.

Houdt GemeenteBelangen de coalitie bij elkaar?
Vooralsnog lijkt het erop dat de coalitie de rijen gesloten houdt getuige de verdediging van de fractievoorzitter van GemeenteBelangen Christel Knot. Zij stelde dat het project moet doorgaan, mede in het belang van goed onderwijs. Dat lijkt toch een wat magere verdediging van een kostenoverschrijding van 65%.

Parkstadveendam.nl volgt deze zaak op de voet en houdt u uiteraard op de hoogte!