Nieuws

Operette De Piraten van Penzance
De politie is paraat!



OVW Brigadier van politie PastedGraphic-6.JPG
Foto: OVW/Heinz Gunther

De Operettevereniging Veendam-Wildervank, kortweg OVW, is druk bezig met de voorbereidingen op het spektakel De Piraten van Penzance dat volgende maand wordt uitgevoerd. Deze keer aandacht voor de politie.

De politie is paraat van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dat zingen de politiemannen in het spektakel van de Piraten van Penzance. De dienders blijken echter niet zulke dappere mannen te zijn als ze zich voordoen. Eigenlijk is de politiemacht een stel angsthazen, die onder leiding van de brigadier, gespeeld door Cobus Oosting, niet bepaald een flinke uitstraling hebben. Zij moeten de problemen oplossen, maar niemand rept over de mogelijkheden van de politieman om er levend van af te komen. Het lijkt wel of alleen de politie echt door heeft in welke hachelijke situatie zij zullen komen. Toch gaan zij de strijd aan met de piraten omdat de dochters van de generaal en de vrouwen van het dorp ze als helden uitwuiven. Eenmaal ter plekke is de angst echter terug bij de helden op sokken. De strijd met de piraten is een uitgemaakte zaak en de mannen in hun donkerblauwe pak  worden in de pan gehakt. Toch neemt het lot van de politiemannen een wending. De Nanny (Kitty van Zanten) verschijnt ten tonele. En neemt alle partijen op de hak. Dat laten de mannen niet over hun kant gaan. Hoe? Daar komt u ongetwijfeld achter wanneer u deze bruisende voorstelling gaat zien. De politie is in ieder geval paraat. Ook hier lijkt het met de voorbereiding wel goed te zitten. De OVW wordt hier versterkt door de mannen van het homokoor Zangzaad uit Groningen en Opera ensemble Frizzare uit Roderwolde. Zodat de politiemacht met zo’n 15 mannen qua zangsterkte fantastisch uit de verf komt! Op het einde van de voorstelling wacht ook hier een verrassende wending!

De uitvoeringen van het OVW Muziektheater zijn op 15, 16 en 17 maart in vanBeresteyn te Veendam. Op 23 maart wordt ook de Klinker in Winschoten bezocht. Graag houden we u op de hoogte van de voorbereidingen.