Nieuws

Snackcorner Veendam 25 jaar de lekkere hoek



IMG_0009.jpg

Sinds donderdag bestaat de Snackcorner op het Veenlusplein 25 jaar. Dat wilde men niet ongemerkt voorbij laten gaan. De zaak was feestelijk versierd en er werd op cakes getrakteerd, door vriendin Ludwina Ener zelfgebakken. De prijzen waren verlaagd en de klanten kregen een leuke attentie mee.

In 1994 zijn de zussen Tineke en Liana Bodewits uit Foxhol met Snackcorner Veendam gestart. Daarvoor hadden de beide zussen ook samen een cafetaria in Foxhol en vervolgens een in Groningen gerund. Ze werkten in de horeca altijd tot elf uur ’s avonds, en ze wilden graag overstappen naar een dagzaak met winkeltijden. De snackcorner is mooi compact en het ligt in het winkelcentrum.  

In 1997 was Liana wegens haar zwangerschap en het stichten van een gezin uit de zaak gestapt. Maar eigenlijk is ze nooit weggeweest. Ze springt nog altijd bij tijdens de Vakantiemarkt, tijdens vakanties en in geval van nood ook altijd. De beide zussen staan altijd voor elkaar klaar. “We zijn elkaars steun en toeverlaat. Ook parttimer Anneke is mijn steun en toeverlaat.”

Van sommige klanten die aan komen lopen weet Tineke wel al wat ze willen hebben. Het kan er bij voorbaat wel al in. Tijdens koopavond komen de winkeliers om 18 uur even een hapje doen. Ze kent ook bijna iedereen.

De zaak heeft altijd goed gedraaid, ook door de crisisjaren heen. Tineke heeft de goede kwaliteit altijd gehandhaafd. Dat is 25 jaar lang altijd hetzelfde gebleven. Tineke is ook heel standvastig. De bami, de nasischijf en de andere snacks zoals de kerrie eierbal zitten onveranderd in het assortiment. “Wat goed is moet je niet veranderen”, aldus Tineke. “En ik hou van goede producten”.

Dat geld evenzeer voor Tineke haar smakelijke gehaktballen in jus.