Nieuws

Inzameling buurt AED door initiatiefnemer Erik MeijerErik Meijer.jpg

Erik Meijer uit Wildervank is een actie gestart voor een AED met standplaats J.Kammingastraat 16, waar ook Stichting VoorDoor is gevestigd.

Erik verteld: Ik wil hier voor de buurt graag een AED. Omdat ik ben geboren met een hartafwijking en 2 open hartoperaties heb gehad, weet ik persoonlijk dat je hart je leven is. Voor alle levensreddende acties van artsen en verpleegkundigen ben ik dan ook zeer dankbaar.
Er is hier in de buurt geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Wel wonen hier veel ouderen, deze groep heeft een grotere kans om een hartstilstand (hartfibrilleren) te krijgen.
Niet dat het krijgen van een hartstilstand (hartfibrilleren) leeftijdsgebonden is, het kan ook iedereen overkomen. Dan is het van groot belang zo snel als mogelijk in te grijpen, het is dan fijn dat mensen geholpen kunnen worden met een AED en dat er zo levens gered kunnen worden.
De AED komt buiten te hangen zodat deze altijd bereikbaar is, ook ‘s avonds en ’s nachts. Ook zijn er een 4-tal mensen in de buurt die een reanimatiecursus hebben afgerond en bijgehouden. Het is de bedoeling een reanimatie cursus te organiseren voor overige belangstellenden. Zodra we het benodigde bedrag bij benadering hebben ingezameld volgt hierover verdere informatie.

Doneer via BuurtAED.nl
https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-j-kammingastraat-9648-wildervank

Kom in actie en redt levens, ook in uw/jouw buurt.