Sport

Softbaldino haalde softbal talenten naar VeendamDe stichting Softbaldino organiseerde zondag 10 februari de Jelly Oosting Memorial Trophy.

Zes teams van softbalscholen uit Nederland namen het tegen elkaar op in de Sorghvliethal en Parkstadhal te Veendam. In de Sorghvliethal speelden de meiden van U17 hun driekamp en in de Parkstadhal troffen de U14 speelsters elkaar.

Bij de U15 wonnen de Gators met 7 punten, tweede werden de Mustangs, gecoacht door Dinet Oosting met 6 punten en als derde eindigde Vipers met 5 punten. International Dinet Oosting roemde bij de prijsuitreiking de kwaliteiten van de teams en vertelde dat ze genoten had van het vertoonde spel van de drie teams. Gators mogen een jaar de Jelly Oosting Memorial Trophy in hun bezit houden.

Dinet reikte ook de prijzen uit bij de U17 meiden. Hier was de competitie zelfs nog spannender. Met als resultaat dat alle teams met 6 punten eindigden. Het runsaldo bepaalde hier de eindstand: 1. Rebels, 2. Gators en 3. Vipers. De Rebels mogen dus een jaar de wisselbeker in hun bezit houden.

De umpires die deze dag mede tot een succes hadden gemaakt, Softbaldino TV en alle andere vrijwilligers werden door de international bedankt. Uiteraard ook de speelsters en het talrijke publiek. De Jelly Oosting Memorial Trophy was een succes.