Sport

Verslag V&Z Veendam - week 6V&Z_Veendam.png

KNVB competitie
V&Z/Topbrands dat in de KNVB competitie speelt is in de beker weer een ronde verder en het lijkt erop dat ze voor de dubbel gaan, want in de competitie werd er ook weer gewonnen. De wedstrijd Futsal Winsum-V&Z/Topbrands werd na een ruststand van 1-6 een overwinning van 2-15 door doelpunten van Pettinga en Huizing die elk vier keer scoorden en Brust scoorde er drie en Uuldriks twee en Hager en Breeuwsma elk een. In de eigen bekerstrijd won SWO Veendam met 7-0 van Smit Facility en gaat door naar de kwartfinale waar ze tegen Galacticos zullen spelen.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse liet Galacticos twee punten liggen door gelijk te spelen tegen Draaijer Schilders dat de eerste wedstrijd ook al punten pakte van Galacticos. Galacticos stond met 4-2 voor en op dat moment kreeg Maros van Galacticos geel van de scheidsrechter voor het weg trappen van de bal na een mislukte doelpoging en toen kwam Draaijer Schilders op 4-3 en leek Galacticos van slag en zag Draaijer Schilders ook nog op 4-4 wat ook de eind uitslag werd. Door dit puntenverlies blijft de strijd tussen MF Shipping en Galcticos spannend om het kampioenschap.

Eerste klasse
In de eerste klasse won Clias/v.d. Laan Verzekeringen met 7-1 van Pink Panthers en werd er van beide teams een speler met rood weggezonden. C. Folkers scoorde er vijf van de zeven. Autobedrijf Smid Meeden kon goede zaken doem om de bovenste plaatsen, maar verloor met 3-6 van Beste Hypotheek dat zich door deze zege zo goed als veilig speelde.

Tweede klasse
DWS/ Drukkerij Reinier v.d. Kooi en Struners United maakten beide geen fout in de strijd om het kampioenschap en daar zal de onderlinge wedstrijd waarschijnlijk de beslissing brengen wie de kampioen gaat worden in de tweede klasse. DWS won met 7-3 van Veendam Fanatics en Struners United won met 11-2 van Essity Operations door ondermeer vijf goals van Anakotta. Slagerij Karel Nieland won met 6-4 Gadero en zo blijft Gadero in degradatie gevaar. Ook Buurke Bestrating verloor en blijft ook in degradatie gevaar door met 3-2 te verliezen van By Kielman.

Derde klasse
In de derde klasse liet Taxi Molijn weer punten liggen door met 5-5 gelijk te spelen tegen Team V&Z Veendam. V&Z wist de topscoorder van Taxi Molijn uit te schakelen en kwam zelf steeds op voorsprong, maar toch kwam Taxi Molijn op gelijke hoogte. Fc. Titanium won met 3-1 van Kleine Panda dat goed tegenstand bood en zo blijft Fc. Titanium vijf punten achter Taxi Molijn staan, maar GHV/Vastgoed Partner won ook weer en staat met twee wedstrijden minder gespeeld dan Taxi Molijn en Fc. Titanium op plek drie met zeven punten achterstand. GHV won met 8-2 CGKV de Kandelaar. Avebe won met 4-2 van Drenth Installatie Techniek en v/d. Laan Verzekeringen won met 7-3 van The Jagger Casino. Faber & Faber – Kamst 49 ers werd 0-0 wat je niet vaak tegenkomt in zaalvoetbal.

Binnenkort zal het vervolg van de competitie op de site komen te staan. Op 26 april zal de finale zijn van de beker en ook zullen dan de prijzen worden uitgereikt aan de kampioenen en topscoorders. Dit zal worden gehouden in Sportcafé Sportplein.