Nieuws

Kinderen als creatieve probleemoplossers
in het Doe MuseumDoe Museum Voorjaarsvajantie.JPG

Om problemen op te lossen is creativiteit nodig. In het Doe Museum staat eigen creativiteit centraal en daar doet het museum tijdens de voorjaarsvakantie een schepje bovenop. Er staan verschillende activiteiten en workshops op het programma die kinderen en (groot)ouders aan mee kunnen doen.

Zo worden tijdens de STEAMed workshops kinderen in hun creativiteit gestimuleerd door met een vragende houding problemen op te lossen. ‘’Creativiteit is een belangrijk vermogen die kinderen in hun werkende leven kunnen toepassen, zeker omdat het grootste gedeelte van de banen die zij zullen vervullen nu nog niet bestaan’’, aldus Sharlina Poelstra van STEAMed. Creativiteit is één van de 21st century skills die door de overheid en het onderwijs in toenemende mate aandacht krijgt. Probleemoplossend denken gaat goed samen met creativiteit. ‘’Door na te gaan denken over het oplossen van problemen, worden kinderen aangezet om daarbij hun creativiteit te gebruiken’’, vervolgt Sharlina Poelstra. In de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers twee workshops van STEAMed volgen. De workshop Legowijs, die jong en oud uitdaagt om eigenwijs met lego te zijn, en de workshop De Briefjes Bende, waar kinderen uitgedaagd worden om een groot mysterie op te lossen en hierdoor de code te kraken.

Naast de workshops van STEAMed geeft kunstenares Agnes Spruit een tweetal workshops in het kader van haar geluks-expositie ‘Qi en de draak’. Zo kunnen bezoekers een vrolijk schilderij maken van vilt en leren dansen met een Chinese draak. Daarnaast staan er ook workshops airbrush gepland en kunnen er kunstroven worden opgelost in het museum. Opgeven voor de activiteiten kan via de website: www.doemuseum.nl/voorjaarsvakantie2019 Het Doe Museum

Het Doe Museum is tijdens de voorjaarsvakantie van 16 t/m 24 februari 2019 alle dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Bezoekersinformatie
Bezoekers kunnen voor vragen per mail terecht via info@doemuseum.nl Voor speciale groepsarrangementen is het telefoonnummer 050-4096900 of kan er een email gestuurd worden naar info@doemuseum.nl De openingstijden zijn: Woensdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. De entreeprijs voor bezoekers vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar is € 5,00 per persoon, vanaf 13 jaar is het tarief € 9,00. In de vakanties is het museum ook open op maandag en dinsdag.

Bereikbaarheid
Het Doe Museum bevindt zich in Veendam aan de Transportweg 5 in de provincie Groningen. Het museum beschikt over voldoende (gratis!) parkeergelegenheid. Zowel het bus- als treinstation bevindt zich slechts op 10 minuten lopen van het Doe Museum. Vanaf de stad Groningen ben je met het openbaar vervoer binnen 30 minuten in Veendam. Er zijn rolstoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn, ook is er een lift naar de eerste verdieping. Er is een speciale voedkamer aanwezig.