Nieuws

Bouwen met Strawbees
tijdens Kindermiddag Bibliotheek VeendamIMG_0033.jpg

De wekelijkse kindermiddag in de Bibliotheek Veendam stond woensdag in het teken van bouwen met Strawbees. De kinderen hebben samen met elkaar met deze nieuwe constructiesysteem uit Zweden kunstwerken gemaakt voor in de bibliotheek. Onder het motto: Dream Big, Build Bigger!

De materialen bestaan uit kleine verbindingen, de Strawbees, die het mogelijk maken om een soort gekleurde plastic rietjes en/of karton met elkaar te verbinden. De verbindingstukjes hebben 1 tot en met 5 uitsteeksels waarmee een soort van gekleurde plastic rietjes aan elkaar worden verbonden voor het maken van allerlei vormen, objecten en ook (ingewikkelde) constructies.

Het bouwen met strawbees was gecombineerd met het bouwen met spaghettistaafjes en marshmallows. Waarbij de marshmallows als verbinding voor de spaghettistaafjes fungeerden om daarmee constructies te maken voor het bouwen van objecten. De bouwwerkjes van de kinderen zijn een week lang in de bibliotheek te bezichtigen.

IMG_0034.JPG

Bibliothecaris Jolanda Robben was met haar collega Wil de Jong in de bibliotheek van Oslo waar ze de Strawbees hadden zien liggen. Spontaan ontstond het idee om er ook in de bibliotheek van Veendam mee te gaan werken. Creativiteit en het logisch denken kan er door worden gestimuleerd. En het samenwerken bij het samen bouwen van een object, waarbij ook veel overleg nodig is.

“Wij proberen zoveel mogelijk onze handen op de rug te houden om de kinderen zelf zoveel mogelijk te laten ontdekken wat er allemaal mee kan”, aldus de bibliothecaris. “Om zo ook een eigen probleem waar ze ermee tegen aan lopen leren op te lossen.”  

De gratis inloopmiddag heeft van 14 tot 16.30 uur geduurd.

IMG_0036.jpg